bugün

ölümsüzlük

frank j. tipler adında bir fizik profesörü tarafından şu anda bulunduğumuz fiziksel evrende yaşanacağını iddia ettiği durum.

tipler'in teorisine göre evrenin işlemci kapasitesi (hem insanlar olarak hem bilgisayarlar olarak) çok büyük bir ivme ile (hız değil ivme yani çok çok büyük bir hız ile) artmaktadır. bu hız ile artması durumunda milyonlarca yıllık bir süreçte insanın başlattığı bu işlemci kapasitesi uzak yıldızlara, galaksilere kadar ulaşacaktır. kuantum bilgisayarlarının ortaya çıkması ile işlemci kapasitesi neredeyse sonsuza ulaşacaktır.

big bang teorisine göre evren bir noktadan başlamış ve genişlemektedir. bunun devamında da yeterince genişledikten sonra tekrar bir noktaya dönecektir. işte bu tek noktaya geri dönüşümüze kadar bütün evrenin kuantum bilgisayarları ile dolacağı düşünülmektedir. o tek noktada bir kuantum bilgisayarı olacak ve iki nokta arasında uzaklık sıfır olacağı için zaman da olmayacak. çünkü zaman bilginin iletimine göre görecelidir. eğer bilgi anında iletilebiliyorsa zaman da yoktur, bir an içinde sonsuz bilgi iletimi ve değişimi yaşanabilir.

tipler'e göre bedensel olarak öleceğiz. bu süreç tamamlanana kadar milyarlarca yıl geçecek ama bu milyarlarca yıl bize sadece bir anlık gelecek, çünkü zamanı algılayacağımız göreceli bir zihnimiz olmayacak. son noktada kuantum bilgisayarı evrende oluşabilecek bütün olasılıkları hesaplayabilecek bir yapıya kavuşacak ve biz de kendimizi o bilgisayarın içinde bulacağız. matrix gibi bir sanal simülasyon içinde sonsuz bir yaşam süreceğiz.

evet belki de tanrı, cennet, cehennem hakikaten bu evrende yaşanacak.

bu teori kesinlikle şaka değil. ciddi bir şekilde tanımlanmış, açıklamaları yapılmış bir teori:
http://en.wikipedia.org/wiki/Omega_Point_(Tipler)