bugün

suudi arabistan

ucaga binildigi an, toplumun zeka seviyesinin anlasıldıgı andır..adamın teki cep telefonunu hosteslerin uyarmasına ragmen ısrarla kapatmadı.. neden acaip kuralları olduguna sasılmaz.
toplum bilinci sıfır, ferdi, birlikte hareket etmek nedir, düşünce sahibi olmak nedir bilmeyen, ögrenmeye de çalısmayan,sopa zoruyla birlikte yaşadıkları hissi veren toplumun üzerinde yasadıgı yarısı çöl olan ülke.
o kadar çok paraları vardır ki ne yapıcaklarını şaşırış zengin insanlar mall yapmaktan kendilerinden geçmişlerdir. herşeyin aşırı büyük olması artık insanın sinirini bozmaya başlıyor bi süreden sonra.
turistik amaclı gelinemez ayrıca bu ülkeye..
gecen yazımın 1 bucuk ayını bu yazımın ise 1 ayını üzerinde geçirdiğim/geçireceim ülke aynı zamanda.
kadınların araba kullanması yasaktır.
abaya denen siyah çarsaflar içinde dolasmak zorunludur.
ahlaksızlık hat safhadadır.
dünyanın en büyük magzaları bu ülkededir.ve o kadar kıyafetin nerde giyildigi, hele o kadar leopar desenli tanga ve binimum iç çamaşırlarının nerde giyildiği niye giyildiği merak konusudur...
alışveriş delisi, parasını ne yapacagını şaşırmış zengeinler pek çoktur.
sakalsız tek bir erkek görmedim daha ben.
içki bilindigi gibi yasaktır.
her evin çevresi kocamanduvarlarla çevrilidir.
campound denen yabancılara rahatca konaklama olanagı saglayan site benzeri, asker korumasında yerler vardır. bu bölgenin dahilinde istediğiniz kıyafetle istediğiniz gibi dolasabilirsiniz. her şeyinizi de buralardan saglayabilirsiniz. marketi, spor salonu, restoranları mevcuttur.
sokaklarda insan görmek çok zordur.sıcaktan dolayı herkes dev gibi olan mall ların içine dolusur. sokakta gezmek zaten anlamsızdır çünkü dısarda pek bişiy yoktur.
sonuçta gitmek bile anlamsızdır.