bugün

daredevil

marvel'in bir diğer çizgi romandan kaçmış sinemaya uyarlanmış karakteri. hakkında biraz bilgi vermek gerekirse;
bir babayla küçük çocuğu beraber yaşamaktadır. baba aslında boksördür ama boksu bırakmıştır. alkolik olmuş, akciğer kanseri olmuştur. çocuğun gözünde babası bir kahramandır. sonra hayatları böyle giderken aslında babasının şehrin en büyük mafyası olan, devasa zenci bir şahsın yani michael clarke duncan'ın (bildiğimiz the green mile'deki zenci işte) pis işlerini hallettiği adam olduğunu öğrenen çocuk, ne hikmetse şener şen gibi sokakta kaçmaya başlar, babası arkasından yetişemez. sonra trafik kazası olur çocuğun üzerine kamyonların birinden radyoaktif kimyevi maddeler dökülür, gözleri kör olur.
sonra boksör baba çocuğun ısrarıyla bir boks turnuvasına katılır, lakin turnuva zenci mafyamızın ayarladığı şikeli danışıklı döğüştür. esasında çocuğun babasının dayak yemesi gerekir bunun için rakip adam bizimkinin ağzını burnunu kırar, bizimki seslenmez,yere yıkılır, o sırada oğluyla göz göze gelir, ayağa kalkar, yaradana sığınıp rakibine dalar, boksu kazanır, tam dışarı çıkarken de mafya amca bunu dalar baba oracıkta ölür. çocuk hayatta yalnız başına kala kalır üstelik kördür. lakin üzerine dökülen kimyevi madde yüzünden radyasyona maruz kalmış, mutant olmuştur. karıncanın ayak seslerini duyabilecek kadar keskin kulaklara sahip olmuştur. o derece ki geceleri şehrin seslerinden uyuyamadığı için, su dolu bir tabutta kulakları suyun altında kalacak şekilde yatar. damdan dama atlar, alengirli silahlar kullanır, bunlar da yetmezmiş gibi büyünce yakışıklı olur, ben affleck olur. sabahları kör avukat modunda, geceleri kötülük avcısı modundadır. kahramanımız bir kıza yanıktır. bu kız da jennifer garner 'dır lakin şehrin her türlü suçlarından sorumlu mafyamızın bir tetikçisi vardır ki bu kişi de colin farrell'in ta kendisidir.
filmdeki ismi bullseye olan bu irlandalı adam ibnenin yerindedir. kibrit çöpünden toplu iğnesine kadar envai çeşitlikde kesici delici cisimleri muhteşem elleriyle, çok hızlı bir şekilde fırlatarak adam öldürme becerisine sahiptir. sonra esas oğlanımızın sevgilisini öldürür. esas oğlanda gider bullseye'yi öldürür, hızını alamaz bir de gider dev zenci mafyayı öldürür, film biter.