bugün

avrupa birliği

ab yolunda giren çıkan hep türkiyeye oldu. oktay sinanoğlundan bir iktibas:

"...80 milyar, 200 milyar dolarlık kazıklar yedik; yemeğe devam ediyoruz. Üçüncü ülkelerle, örneğin komşularımızla ticaret yapmamız bile AB;nin iznine tâbi. Gümrük Birliği anlaşması izin vermiyor. insan kendi elini kolunu bu kadar bağlayabilir. Ama bu insan müsveddeleri halkın elini kolunu bağlıyorlar. Her hâlde o zaman bilmiyorlardı ki küresel kıraliyetçiler; kendi kuklalarını kendileri harcar. Çünkü kuklacılık sanatı veya kuklacılık biliminin birinci kanununa (!) göre bir süre sonra kukla kendini sahici zannetmeye başlar (Pinokyo masalındaki gibi); onun için kuklaların harcanıp yerine yenilerinin oturtulması vâciptir. Ayrıca, bir süre sonra kuklaların maskeleri eskir; halk foyalarını sezmeğe başlar. işte o zaman yeni kuklalar gerekir. "

"ABDEN MEDET UMANLAR
YA AHMAKTIR, YA KARA CAHiL YA DA HAiN
Diyelim ki, daha önce Batı karşıtı olan zevat, ABye girilirse fırkaları kapatılmaz, dinî özgürlükleri olur diye hevesleniyorlardı. Ee, ama şimdi tek başına iktidar oldular; yasaları, hattâ anayasayı değiştirecek gücü kendilerinde buluyorlar o yoldalar. O zaman ABye ihtiyaçları kalmadı demektir. Peki hâlâ niye AB de AB ? (Tabii bir de, niye IMF de IMF? Birçok ülkeyi olduğu gibi bizi de batıranın IMF olduğunu bilmiyorlar mı? Biliyorlarsa bu muhabbetin arkasında ne yatıyor? Halk bir gün bunu sormayacak mı sanıyorsunuz?).
Kaç kere yazdık, defalarca 10 milyonlarca kişiye TVlerde söyledik. Sağır sultan bile duydu: Avrupada ABden memnun olan kimseyi bulamazsınız. Avrupada işsizlik artıyor, yabancı düşmanlığı almış başını gidiyor. Almanyada câmilerin minareleri olması, ezan okunması yasak. Türk çocuklarının, değil Türkçe öğretim görmesi, okullarda Türkçe konuşmalarına bile izin verilmiyor. AB önderleri yeni girecek Lehistan gibi ülkelere mâlî yardım yapılmayacağını beyan ettiler (zaten kaynakları yok). Türklerin Avrupada serbestçe dolaşıp iş bulmalarına izin verilmeyeceği kesin. Vaktiyle muhtaç oldukları Türk işçilerini bile Avrupa ülkeleri sepetlemeğe uğraşıyor. Kısacası ABden medet uman ya ahmaktır, ya kara câhil, ya da hain. Peki niye AB de AB hükümet programının belkemiğini oluşturuyor?
Bir önceki hükümette de, şimdi de IMFnin dediklerini harfiyen yerine getirmekten öte başlıca faaliyet,AB uyum yasaları çıkartmak. Avrupada biraz insanî duyguları olanlar bize acıyor, diğerleri kıs kıs hâlimize gülüyor; içerde, dışarıda düşmanlar seviniyor. Seni almaya hiçbir niyeti olmayan, bunu her fırsatta terennüm eden Haçlı kafalı, bayrağı Hıristiyanlığın on iki havarisini temsil eden (Bkz. Sayın Turgay Tüfekçioğlunun Orkun dergisindeki yazıları ve kitabı) ABye, karşılığında hiçbir taahhüt bile almadan nasıl uyum sağlar, o kılıf altında TCnin tasfiyesine yol açarsın? Hesabını kimse sormayacak mı sanıyorsun? "