bugün

tofaş şahin

ne albea'dır, ne de linea'dır.

üretimi 2001 yılında durdurulmuş olan efsanedir. bugün üretiliyor olsaydı adı yine "murat şahin" olurdu fiyatı da asla 15.000 lirayı bulmazdı.

"tofaş" markasıyla üretilen son otomobillerdendir. 2002'den itibaren tüm modeller "fiat" ismiyle üretilmiştir.

son modeli olan 2001 modelinde bile camları otomatik değil çevirmeli mekanizmadır, kliması ise malesef yoktur. zaten camları otomatik olunca ve kliması da varsa modelin adı şahin değil, doğan oluyor. *

kaporta tasarımında 89'da değişiklik yapıldıktan sonra yani fiat mirafiori'den devşirme murat 131 şahin'den, fiat regata'dan devşirme murat şahin'e geçtikten sonra 2001'e kadar hiç değişmemiştir. ha zamanla dikiz aynaları tavandan sarkmaz, cama yapıştırılmıştır, torpido gözünün kapağına bardakların oturması için yerler yapılmıştır, kapı aynaları yuvarlak olmuştur, ön panjur daha bir janjanlı olmuştur, jant kapakları değişim göstermiştir, hidrolik direksiyon teknolojisi gelmiştir, otomatik kapı kilidi teknolojisi ile tek hamle ile tüm kapıların kilitlenmesi teknolojisi gelmiştir, enjeksiyonlu karbüratör teknolojisi getirilmiştir, ibre 180'den 200'e çıkmıştır, elektronik beyin falan takılmıştır, 2000 ve 2001 modellerine metalik füme de renk seçeneklerine girmiştir.

tofaş'ın öyle veya böyle yıllar sonra müthiş bir kaporta değişikliği ve çok harika özellikleri olan bir orta sınıf araba üretmesini beklemekteyim %100 türk mühendisler tarafından tasarlanmış ve %100 türk üretimi öyle şimdiki gibi çakma fiat regata olan bir kaportayla değil. albea'nın, linea'nın adını değiştirecekseniz hiç kalkışmayın böyle bir işe. orijinal bir tasarım. murat günak'tan rica edin yapsın şöyle bir tasarım bu ülke için tabi bedelini de ödeyin bu ülke için dediysek adamın emeğinin sömürülmesine karşıyız.

aslında en büyük hayalim, tek kapı spor bir otomobil, murat 1.24 gti ve murat 1.31 gti. isimlerine münahasır biri 124 beygir, diğeri 131 beygir.

hadi be tofaş patlat şöyle güzel bir otomobil, cümle alemm "vay be" desin. devrim arabaları projemiz gerçek olsun.