orhan kural

50 çift ayakkabıya sahip olmakla övünen murat boz'a az önce oylum talu'nun programında süper ayar veren kişi.

ülkede hiç ayakkabısı olmayan, yamalı, su geçiren pabuçlarla okula gitmek zorunda olan birçok çocuk varken; ucuz popçunun ayakkabı sayısını söyleme ihtiyacı duyması kişiliği, karakteri hakkında da epey bilgi veriyor.

bu tarz insanlar o kadar değersizdir ki ayakkabı sayısının, giydiği chanel marka donun, bindiği porsche'un, oturduğu evin kendi değerini yansıttığına inanmaktadırlar. hayır onlar kendi değeri değildir; onlar geçici metalardır. bu kişilerin bu materyallerle övünmeleri mallarının değerini değil, kendilerinin değersizliğini ortaya çıkarır.

burada kimse marka giymesin, herkes tek çift ayakkabıyla yetinsin demiyorum. görgüsüzlük, pervasızlık, kendi ülkenin durumunu bencilce görmemekten bahsediyorum. bu tarz şeylerle hava atmaya çalışmanın kişilik bozukluğu, karakter çarpıklığı olduğunu söylüyorum.

orhan kural gibi değerli bir insanın öğrencisi olmak isterdim. murat boz gibi pigmelerin de hiç piyasaya çıkmamış olmasını dilerdim.

edit: ergenlikten kurtulamamış kızlarımızın zoruna gitti heralde. yukarıda yazılanlar hayata dair şeyler. yakışıklı olmak, belli bir sexapele sahip olmak; insan olmak anlamına gelmez. sizin insanlara değer verme standartlarınız farklı olabilir tabi.