bugün

beş vakit namaz kılan genç

zavallı ve cahil biridir. hayattaki hiç bir şeyin farkında olmadan, en büyük akıl çelicilerden biri olan din denen tuzağın içine düşmüş, piskolojisi alt üst olmuş, hiç bir gerçeği göremeyecek, düşünemeyecek gençtir. onun gibi insanlar oldukça dünya, cariyeleri ve köleleri olan efendier tarafından yönetilmeye devam edecektir. bahsi geçen genç, bir savaş çıktığında cephenin en önünde olacak, sistemin yürütülmesi için birileri ölmesi gerikiyorsa ölecek ya da öldürecek, dünyanın yarısından fazlası aç iken ticaret sünnettir palavrası ile uyuyarak sistemin en büyük dinamiği olacaktır. kapitalizm sermayesinin en geniş tabanı, bu genç gibi olan zavallılarla doludur.

bütün iyiliklerin ve kötülüklerin allahtan geleceğine inanacaktır. halbu ki gerçekler öyle değildir. ırak'ta kadınlara tecavüz edilirken bu genç sinirlenerek allaha sığınacaktır. ama bu savaşı 1.000.000 cesur ve aklı başında kişi engelleyebilirdi gibi bir düşünceye asla sahip olmayacaktır. sevgilisi olmayacak, annesinin bulduğu bir dişi ile cima edecektir. yaşlandığında ise kendinden yaşca çok küçük kız çocuklarına göz koyacak, belki de allahın ona emrettiği üzre eş sayısını artırmak için çalışmalara başlıyacaktır. şayet ekonomik ve fiziksel olanakları el verirse kendine imam nikahlı dostlar tutacaktır. onun bunun sevgilisine laf atacak, kadınları aşağılayacak, küfür edecek, futbol maçlarını izleyecektir.

beş vakit namaz kılan gençler yüzünden özgürlük bizden büyük bir hızla uzaklaşıyor.

bahsi geçen olaylar; etrafımda gördüğüm genç ve yaşlıların gerçek yaşamlarından alınmıştır. benzeri olaylar her gün gazetelerin üçüncü sayfalarında defalarca ve defalarca yayınlanmaktadır. bazıları (bkz: hüseyin üzmez) manşete bile çıkmıştır.

"cariyeleri ve köleleri olan efendiere" en büyük örnek ali ağaoğlu'dur. gözümüzün içine sokulan bu adamın şantiyelerinde çalışan insanların sefaleti görülmeye değerdir. köleler ve efendiler sistemi günümüzde de devam etmektedir.