bugün

milan baros

bugün gözümde dahada büyümüş oyuncu. tarafsız bir gözle, sadece bir türk futbolsever gözüyle baktığımda bugün oyundan çıktıktan sonra sergilediği tavır gerçekten gurur verici. kariyerinde liverpool gibi herkesin rüyalarını süsleyen bir takımla şampiyonlar ligi şampiyonluğu, avrupa şampiyonası gol krallığı olan bir futbolcunun ilk senesinde armasına bu kadar bağlılık göstermesi kolay kolay oluşabilecek bir durum değil.

bu bağlılığı sadece bu hareketiyle değerlendirmemiz doğru olmaz. bugün maçı 90 dakika izleyen birinin baros'un yediği onlarca tekmeye rağmen maçı nasıl istediğinin farkına varmaması imkansız. kendini yere attığı olmuyor mu? oluyor. sinir bozucu triplerle konuştuğu olmuyor mu? fazlasıyla. ama bir futbolcuyu maçı kazanma isteğinden, armasına bağlılığından kaynaklanan yanlışlarla ahlaksız olarak nitelemek için bundan çok daha fazlasına ihtiyaç var.

benim gözümde 17 milyon euro bonservisi, senelik 3.5 milyon euroluk kazancına rağmen kulübüne katkı için, form tutmak için en ufak bir gayret göstermeyen, bunun üstüne her gece başka bir barda boy gösteren guiza, bir dünya yıldızı olarak çok büyük umutlarla getirilip geldiğinden beri ''dünya sikime minare götüme'' tavırlarını çok net anlayabildiğimiz roberto carlos çok daha ahlaksız futbolculardır.

asıl sorgulanması ve incelenmesi gereken galatasaray'da oynayan üst düzey kariyerli futbolcuların nasıl olupta bu denli arma aşkıyla oynadığıdır diye düşünüyorum. çünkü bunun sonuçlarının diğer büyük kulüplerimizinde avrupa'da başarılı olmasının kapısını açacağına eminim.