bugün

kızıl ordu

fantazinin kralı ordudur, Hitleri yenebilen ordu diye ün salmıştır ancak Kızıl ordunun 3. reichın ordusunu düdüklemesinin yegane nedeni Hitlerin beyinsizliği ve askeri konularda onbaşı zekasının olmasıdır.

Kızıl ordu disiplinel ve Askerlerine değer veren bir ordu değildir öncelikle, Hitleri içlere çekebilmek için yaptıkları yegane şey Türk,moğol birliklerini doğru düzgün cephanesiz, giyimsiz 3.reichın ordusunun üzerine yollaması ve 3. reichın disiplinel ve tecrübeli askerlerinin de onları teker teker avlamasıdır. böylelikle hitler amca gaza gelip orduyu ebesininkine kadar yollamıştır. Yani 3. reich ordusunun öldürdüğü kızıl ordu askerleri bilerek kızıl ordu tarafından heba edilmiş asker olmayan, sömürülen zavallı Türkler ve moğollardır.

Kaldı ki 3. reicha karşı Amerikalı ve ingiliz çıkartması tehditi olmasa batı tarafından 3. reich kızıl ordunun hepsini yenebilecek kadar da yeterlikli bir ordudur.

Yani 3. reichın teknoloji ve askeri yetenek açısından üstün ordusunu tek başına kızıl ordu yenmemiş Kızılı Amerikan mavi kırmızısı birlik olup yenmiştir.

Kızıl ordunun fantazi ürünü olduğunu gösteren en büyük savaş da afganistandaki bozgunlarıdır. Çağına göre Çarlık Rusyasının askeri becerisi de Kızıl ordunun askeri becerisinden çok fazladır ki bu da Osmanlıya karşı yaptıkları çetin mücadelelerde kendisini göstermiştir, Osmanlı imparatorluğunun yekünde yenişemediği tek ordu Çarlık rusyası ordusudur.

2. dünya savaşında ise Kızıl ordu doğu sınırımıza binlerce mekanize tugayı koyabilecek kadar da tehditkardır ki Biz de o çağlarda Mekanize tugaylar olmamasına rağmen kıllarını kıpırdatamayacak derecede de Türk askerini yakından tanımaktadırlar.

3. reich kızıl ordu mücadelesine geri dönersek, Berlindeki ilerleyişleri bir avuç geriye kalan eğitimsiz, çoluk çocuk Alman Askerlerine rağmen çok ama çok güç olmuştur.

Hele ki Alman askerlerinin Reichtag Savunması destansı bir savunmadır ancak sayıları atabilirim ama yaklaşık bu kadardır 15000 Alman askerine karşı 3milyonluk kızıl ordu askeri kıçlarını yırta yırta berlini ve sonunda da reichtagı almıştır.

Kızıl ordunun Almanlara göre coğrafi ve iklimsel olarak en büyük avantajı ise t 34 tanklarıdır. Alman tanklarına karşı üstün olmasalar da seri üretimden çabuk çıkabilmeleri ve basit makinalar olmaları Alman tanklarının anasını ağlatmıştır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar