bugün

kardeş çocuğu ile evlenmek

yine din, ahlak, gelenek, töre vs saçmalaması yapmadan "izin veriliyor" demeden bu akraba evliliğine değinelim.
malumunuz, insanın biyolojik yapısını belirlemede tek unsur yaşadığı çevre-doğadır.
amiyane tabirle sizin biyolojik yapınızı belirleyen damarınızdaki kan değil, boğazınızdan giren besinler ve üzerinizdeki güneş, ayağınız altında olan toprak, sizi saran hava-iklim sizin biyolojik yapınızı şekillendirip damarınızda kanı belirler-şekillendirir.

şerpa'yı bilir misiniz?
yok canım, şu diplomaside ülkeleri önemli zirvelerde temsil eden, zirve gündemine hazırlayan görevliler için kullanılan bir terim olan şerpa değil.
şerpa'lar Tibet'te himalayalar bölgesinde yaşayan halk-dağ köylüleri. yüksek rakımda yaşayan bu şerpa'lar (diplomasi-dış işlerde kullanılan bu şerpa tanımın kaynağı bu himalaya'da yaşayan dağ köylüleri) bu insanlar kuru kara çelimsiz birileri.
everest dağına çıkan dağcıların yüklerini (çadır, yiyecek, içecek, tıbbı malzeme, yakacak ip kanca vb yüklerini) taşıyorlar.
oysa hollanda veya deniz seviyesinde 500-1000 metre sevilerinde yaşayan a ,d, e, k, b12 vitaminleriyle kalsiyum, demir, folik asit takviyesi yapıp hergün spor salonlarında yüzlerce kilo kaldıran spor yapan dağ gibi kaslı adamlar bu şerpa'ların yaşadığı coğrafyada bırakın böyle yük taşıyıp everest dağına tırmanmayı oralarda oksijen takviyesi almadan yaya gezemez.

bu Everest'te yaşayan ve everest dağına tırmanan dağcıların yükünü aşıyan hamallık yapan şerpa bir aileyi alın hollanda'ya koyun, hollanda'da yaşayan spor salonunda ağırlık çalışan aileyi alıp everest'e koyun 2-3 nesil sonra hollanda'ya koyduğunuz şerpa ailenin çocuğu everest dağında yük taşımayı bırakın oksijen desteği olmadan adım atamaz.
aynı şekilde everest'e koyduğunuz spor salonunda ağırlık çalışan ama oksijen desteği olmadan yaya yürüyemeyen hollandalı ailenin çocuğu 2-3 nesiil sonra everest'te tam bir şerpa olacaktır.
bunun olmasında tek etken gen ırk toplum değil tamamen çevre iklim doğa beslenmedir.

bunu neden anlattım?
hani derler ya "süt kardeşler bile evlenemez, cinsel ilişki yaşayamaz" diye bir kural koyarlar ya, işte aynı anneyi emen iki bebek bile kardeş olmasalar bile evlenmesi sakıncalı görülür.
belki bunun gerekçesi din, töre, gelenek, ahlak, kültür olabilir ama beslenme açısından konuyu ele alırsak anne sütü insanın biyolojik gelişimi-yapısı üzerinde etkiye bakarsanız süt kardeşlerin evliliği-cinsel ilişkisinin biyolojik açıdan ensest görülmesi yadırganmamalı.

biraz düşünün, korkmayın canınız acımaz.
din töre, gelenek, kültür, ayıp, yasak, günah vs diye saçmalamadan olaya basitçe bilimsel açıdan yaklaşın ve örnekleri değerlendirip durumun diyalektiğini kurun.

bilimsel açıdan diye saçmalama, sen biyolog musun diyen olabilir.
amk salağı, viraja veya tümseğe 150 km süratle girdiğinde ya da 150km hızda hatalı sollama yapıp anında önünde koskoca tır dorsesi çıktığında gebereceğini bilmek için fizik profesörü mü olmak lazım?