bugün

çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan kadın

bir de bu sosyal medyada paylaşım yapılan siteler yasaklansın diyenler var.
bırakın aile olmayı, bir çocuğun sorumluluğunu almayı-anne olmayı, bırakın insan olmayı; insan rolü bile yapamayacak kapasitede olan bu yaratıklar TikTok yasaklansa bu kadında anne olma, aile olma, bir çocuğun sorumluluğunu duyma, vicdan, utanma duygusu vb insan olma değerlerini mi kazanacak?
tik tok veya herhangi bir sosyal medya platformu kötü olduğu için bu rezillikler ortaya çıkmıyor. insanlar kötü olduğu için ortaya çıkıyor.

tik tok mu bu insanları insanlıktan çıkarıyor ki hayvan bile yavrusunu korur kollar; bu insanlara hayvan demek hayvanlara hakaret olur.

https://www.youtube.com/watch?v=ZL_1k7QEMYw

video konusu: Kars’ta minik yavrusunu ezen araba, anne köpek saatlerce yavrusunun başından ayrılmadı. Yavrusunun cansız bedeni başında saatlerce bekleyen anne köpek, yavrusunu araba ezdiği için caddeden geçen bazı araçlara saldırdı. Yavrusunun yerden kalkmasını bekleyen anne köpek, tesadüfen oradan geçen Kars Can Dostları Derneğinden Berivan Mugan’a yalvarır gözle sığındı. Anne köpeğin çaresiz çırpınışları görenleri duygulandırdı.

hep tekrar gibi oluyor ama bir insanı yetişkinliğe adım atmış ise eğitemezsiniz. hele ki yetişkin olmuş, aile olmuş, çocuk sahibi olmuş bir insanı eğitecek, ona annelik-babalık sorumluluğunu verecek yeryüzünde bir kanun hukuk devlet rejim sistem yok.
bırakın bunları bu sorumsuz insana, insan olma erdemi zaafı gösteren insanı allah tanrı rab zeus odin nasıl anıyorsanız yaratıcı bile bu insanı eğitemez.

yetişkinliğe adım atmış insan eğitilmez-eğitilemez ama hayvan eğitilir.

https://www.youtube.com/shorts/daMMPJUQqzU

kısa-short videoda köpek kedi yavrusuna yardım ediyor.