bugün

çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan kadın

bu konu özelinde değil ama hep derim, bu ülkede hukuki açıdan evlilik için yeterlilik kıstasları yeniden düzenlenmeli. her insan evlenmemeli, hadi evleniyor; bazı insanların çocuk sahibi olmaları engellenmeli ve belediyelerin kedi köpeklerin kent içinde popülasyonunu düzenlemek için yapmış olduğu kısırlaştırma hizmetleri gibi bazı insanlar kısırlaştırılmalı, çocuk sahibi olmaları engellenmeli.

ekranlara bakın, çevreye bakın, ne aile olma ne de anne-baba sorumluluğu taşımayan insanlar ahlak ile etik değerleri, sorumlulukları, aile-toplum bilinci olmadan ailenin çocukların geleceği üzerine bir kaygı duymadan virüs gibi üremesi ve bu insanların kendinde olmayan insan olma erdemini çocuklarına nasıl verecek de çocuklarının ileride topluma kurmuş olacağı ailesine iyi bir birey-ebeveyn olarak kazandıracak.

bu konu özeline gelirsek...
hayvan bile yavrusunun bir tehlike altında olduğunu veya yaralandığını yardıma muhtaç olduğu anı görünce su içiyorsa su içmeyi bırakır, karnını doyuruyorsa yemek yemeyi bırakır, tehdit altında olsa bile avcı ile yavrusu arasına girer hayatından vazgeçer ve yavrusuna yardım eder, yavrusunu korur.
böyle belgeseller akla gelince o hayvanlara bakıyorum bir de bu anneye; bu anne için keşke o hayvanların yarısı kadar annelik, sorumluluk, fedakarlık duygusu taşısaydın demek gerekir.

avrupa - abd de sayısız örnekler vardır. olay bu oralarda yaşansa, kadının çocuğunu devlet gözetimi altına alınır ve bir daha anneye gösterilmez.
annenin aynı zamanda da babanın çocuğu üzerinde tüm hakkı elinden alınır.
çocuğun babası anne ile evli olduğu için baba ayda bir yalnız gelerek çocuğu görebilir. anne baba boşanma durumunda çocuğun yaşaması-büyümesi, bakımı, eğitimi için gerekli şartları baba karşılayabiliyorsa çocuğun vesayeti tekrar babaya verilir.