bugün

allah varsa neden bu kadar kötülükler var

allah varsa neden kötülük var biliyor musunuz?

halkın yarısı bir din inancı taşımayıp kalan diğer yarısı şamanist ritüelleri olan animist bir din olan şintoist inancıyla, budist inancını paylaştığı japonya'da 9 milyonu geçkin insanın yaşadığı bölgede 9.1 şiddetine deprem oluyor.
bu deprem 6 dakika sürüyor.
öyle bir deprem ki dünya'nın eksenini kaydırıyor.
yetmiyor, japonya komple 2.5 metre kayıyor-yer değiştiriyor.
120.000 bina yıkılıyor.
1.000.000 bina hasar görüyor.
depremde 300 milyar dolarlık hasar-zarar hesap ediliyor. kümülatif değer açısından günümüzde dolar bazlı enflasyon (amerika) açısından 416 milyar dolar maliyet.
dünyanın en büyük zarar veren depremi oluyor. reel olarak yatırım imar kaybolan vergi geliri, çevre felaketi için (fukişima) temizlik ve bölgenin izalasyonu insanların ikamet değişikliği vb düşünülürse trilyonlarca dolara çıkan maliyet.
depremde ölü sayısı 667 kişi.

insanlarının %95'i müslüman olan bizde deprem oldu.
japonya'da olan depremle asla kıyaslanamayacak, japonya'da meydana gelen 9.1 şiddetinde deprem sonrası yaşanan ve 3-4 dakika süren artçı sarsıntıları seviyesinde depremi biz 1 dakika yaşadık.
100.000 insanımız öldü.
ya japonya'da olan ve dünya'nın eksenini kaydıran, okyanus akıntılarına etki eden, 40 metreyi aşan dalgalar tsunamiye neden olan, Japonya'yı komple 2.5 metre yer değiştiren depremi biz yaşasaydık ne olurdu?

Japonya'da olan depremin artçı sarsıntıları seviyesinde bizde olan depremde yıkılan bina sayısı 18.200.
bizde hasarlı bina 61.890
ülkemizde ölüm sayısı yuvarlak hesap 100.000

Japonya'da depremde yıkılan bina 120.000
Japonya'da hasarlı bina 1.000.000
japonyada ölüm 667

ister din inancanız olsun, ister olmasın; kaza, kader, doğa, yaşam diye suçu ne allaha ne doğaya bulun. çıkıp allah varsa neden kötülük var diye sormayın.
kötülüğü yaratan allah değil ki sen kötüsün ve allah sana iyi veya kötü olmayı seçme özgürlüğünü sana verdi ve sen de kötü olmayı kötü sonuçlara giden yolu seçiyorsun.

oy için, rant için, para için, çürük evine tapu için, makam mevki için çalışıyor, sağlam ev yapmıyorsun. 2-3 kat yapacağın maliyete 5-10 katlı bina yapıyorsun.
sağlam olmayan eve tapu, sağlam olmayan zemine iskan veriyor, hukuksuzluk kanunsuzluğu af ediyorsun.
ondan sonra kader kaza doğa yaşam vs diye saçmalıyor, ölümlerin kötülüğün suçunu allah'a atıyor yaratanı doğayı kendin gibi çıkarcı iki yüzlü görüyorsun.