bugün

diyanet işleri başkanına audi 6 tahsis edilmesi

temsil ettiği makam açısından bu insana eleştirme yapmam ne dinime ne ahlak ne de etik değerlerime uymaz.
eğer bu insanla aynı dinden olsaydım, allah'a şükürler olsun ki değilim; kalkıp bir kaç kelam ederdik.

örn: çıkıp "ocak ayında 4.577.000 şubat ayında 4.895.000 mart ayında 5.104.000 liradan başlayan fiyatı olan en ucuz audi a6 arabayı verip onun yerine ocak ayında 13.756.000 şubat ayında 15.080.000 mart ayında 15.725.000 liradan başlayan en ucuz model-donanımı olan audi a8 arabayı alıp (araç üzerinde extra donanım-özelliklerle fiyatı daha da artar) makam otosu olarak kullanması gayet normal" derdik.
ne yani, yaratıcısının huzuruna vardığında boynu bükük mü olsun? itibardan tasarruf edilemez, koskoca yaratıcısına itibarı azalmış veya yok görüntüsü mü sergilesin?

siz hiç tatile, memlekete veya bir akraba-eş-dost ziyaretine, düğün nişan vs gitmediniz mi?
giderken iyi giyinmek, iyi görünmek için üstünüze elbise, ayağınıza ayakkabı ya da arabayı yenilemek vb yapmadınız mı-istemediniz mi de kalkıp koskoca bir dinin temsilcisi yöneticisine karar vericisine laf söylüyorsunuz?
ne yani, adamcağız kalkıp 1.800.000 liralık togg denen arabaya mı binecek? siz koskoca din temsilcisini itibarsızlaştırmaya mı çalışıyorsunuz?

ya da aptal muhalif olsam kalkıp "kamuda çalışan personelin giyim yardımına tırnak atıp kamuda görev yapan yöneticilerin lüks şatafatına kayıtsız kalmak" diye başlardım.

bakanlık da kamuda çalışan personelin giyim yardımında kesinti yok diye açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan resmi açıklamada, "Genel Yatırım ve Finansman Kararları" çerçevesinde kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kuruluşlara yapılan gönderimlerin yanlış yorumlandığına dikkat çekildi.
kısaca "siz konuyu anlamamışsınız" denerek "yardımlarının kesilmesi amacıyla değil, aksine bu yardımların mevzuat ve toplu sözleşmelere uygun olarak yapılmalarını sağlamak amacıyla gönderdik" denildi.
bakanlık, bazı kamu kurumlarının çalışanlarına iyim yardımını çek, nakit, hediye kartı, kupon olarak vermesini yönetmeliklere aykırı bulmuş ve kontrol mekanizmalarının yetersiz kaldığı ve mevzuata aykırı uygulamalar tespit etmiş.
tabi ki gerçekten amaç tasarruf ise bu gerekçeye anca gülünür.