bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Sözlük merhaba, uzun zamandır dertleşemedik seninle. Evet yine ben ve yine kayınvalidemle ilgili sorunlarım.

2.5 ay önce eşimde bir rahatsızlık başladı. Bir lokma yemek yese ağrıdan kıvranıyordu. Hastaneye gitmeye de çok korkuyordu. En sonunda özelde muayene olmaya ikna ettim. Bana doktor araştır dedi. Buldum. Google yorumları muazzam. Anlatamam size. Bir kaç kere arayıp gitmekten vazgeçti ama sonra pes etti.
Randevu günü kayınpederimde bizimle geldi. Doktor muayene esnasında eşimi operasyona ikna etmiş. Biz dışarıda otururken eşim muayene oluyor sanıyoruz ama meğer operasyon yapılmış. Zaten 30 dakikalık bir işlemdi. Ameliyattan sonra eve geldik eşime bebek gibi baktım. Doktor yorumlarında herkes üç günde iyileştiğini yazmıştı. Haliyle bizde öyle ümit ediyorduk ama eşim iyileşmek bilmedi. 1 ay acıyla, ağrıyla geçti. En son yine muayeneye ikna olup kontrole gitti. Doktor komplikasyon geliştiği için bir kaç işlem daha yaptı. Eşim bu süre zarfında on kilo verdi. O bir ay içinde her gün kapıdan bakıp evine giden kayınvalidem bugün bağırıp çağırıyor; "oğluma bir şey olursa soracağım ben onlara" diyormuş arkamdan. Biri benim biri kayınpederim. ilk önce kayınvalidemi öldürmek istedim ne yalan söyleyeyim
En kötü günlerde bile kadının aklındaki sadece kavga etmek. Kadına olan tahammülüm sınırlı. Yarın eşim bir işlem daha geçirecek ve yarın kavga çıkabilir. Sinir krizi geçirecek haldeyim. Bir aydır evin hem erkeği hem annesiyim resmen. Oğluna bir çorba bile yapıp getirmedi ama şimdi ortalığı yikacakmış. Bana soracakmış. Ben ne yaptım ki? Zaten bipolar bozukluk hastasıyım. Kendimi o kadar kötü hissettiriyor ki!
Anneme de anlatamıyorum derdimi yeni kardeşini kaybetti kadıncağız. içi yanıyor zaten. Ben yarın kendime nasıl hakim olacağım bu kadını görünce? Öyle bir afralı tafralıki. inşallah sinir krizi geçirmem sözlük. Gerçekten sinirlerim çok bozuk. Bahar mevsimi bir de hastalığım da hafif alevlenmiş durumda.