bugün

cem yılmaz ın 10 bin dolarlık nafaka davası

sıcak yaz gününde sağlık rahatlık ferahlık vb açısından aynı zamanda ütü derdi pek olmayan, kırışsa da havai bir görüntü arz eden en uygun olan giyim tercihi gereği bir kaç keten gömlek pantolon alacağım.
mağazaya girdiğimde ilk önce kumaşına bakarım.
dikimine kalıbına bakarım.
sonra fiyatına bakarım. burada önemsemediğim ve benim için bir değer arz etmeyen o pantolon ve gömleğin markasıdır.
beklentimi istediğimi karşılıyorsa fiyat önemsizdir.
beklediğim kaliteyi karşılamayıp, kalitesiz olması durumunda fiyat önemli olur ve maliyet analizi yapar bu kadar para bu mala verilmez derim.

insanın yaşamda karakter, kişilik, eğitim, görgü, kültür, medeniyet olarak prezantabl olmasa bile yeterli bir seviyeye getirip kalite olgusunun edinmesine; şöhret, mal, mülk, para, makam, mevki sahibi olmak, diploma sahibi olmak, ünlü olmak vs tüm bu olgular katkı sağlamaz.
ilk önce içimizde ki ezilmişlik, açlık, aşağılık duygusunu yenmeliyiz.

ne bileyim... ayakkabısı olmayan veya bir yazlık bir kışlık ayakkabıyı 4-5 yıl giyen, beğendiği ayakkabıyı alamayan insanın parayı bulup 100 çift alması gibi davranışı sergileyen ya da zenginlik lüks veya geçim derdi olmayan bir aile içinde olup çocukken arkadaşında görüp beğendiği ayakkabıyı anne babası bu ucuz-kötü diye almamasıyla içinde kalan ukdeyi ileriki yaşlarında bu kadar servetle-parayla nasıl bu kadar rüküş giyinebilir? bunun hiç modacı veya image maker tanıdığı arkadaşı yok mu dediğiniz kokonalar olmamanız için önce kendinizi eğitin ve geliştirin.

unutmayın, kalite algınızı ve kendi gelişiminizi size verecek ve sizi eğitecek hiçbir sistem kurum kişi yoktur.
özellikle 15 yaşından sonra insanı eğitemezsiniz. eğer gençliğe ergenliğe adım atmış bir canlı eğitiliyorsa o insan değildir. o yaşta (gençlikte) anca hayvanlar eğitilir.
bu yaşta insanlar ne almış ise almıştır, bu yaştan sonra almış olduğu temel değerler davranışlar üzerine insan kendini inşa eder.
bunun için kendinizi geliştirin.
sıcak havalarda ter içinde giyeceğiniz sağlıksız petrol bazlı-katkılı giysileri markalarına bakıp hava atmak için almayın.
bir de güzel kokuyum diye en iyi pahalı parfüm kullanıp ortaya leş gibi koku çıkarmayın.

kapiş...