bugün

uludağ sözlük yakıt tüketimi veritabanı

"Deutschlandticket" geçen yıl mayıs ayında çıktı, bütün almanya'da yavaş trenlerde geçerli. Sadece trenlerde diil, gittiğin yerin tramway, otobüs ağlarında da geçerli!!

Almanya'da yavaş tren genellikle araba kadar hızlıdır , bazen arabadan da hızlıdır. Ulm'den biberach, gün içinde 1 saat sürüyo arabayla, 53 54 km...geçen yıla kadar arabayla gittiğim için biliyorum.

Trenle 17 dk sürüyo resmen !!

Bi de tabii bunun en büyük güzelliği ----> park yeri !! Stgt'a gittin, atıyorum kaiser wilhelm caddesinde işin var...orda park yeri, çok büyük ihtimalle bulamıycaksın...teee çok uzaklarda bi yerde bulacaksın, satine 4 5 euro para verceksin, ve park yerinden işin olan yere, gene metroyla gitceksin...

Sadece alışverişe giderken kullanıyorum arabayı...en son depoyu mart'ın 22 sinde falan fullemiştim, araba bi haftadır kapının önünde duruyo, en son hala, bak nisan'ın 17'sindeyiz, çeyrek depo benzin vardı...o kadar benzinle ben daha 5 6 kere alışverişe giderim!!

Ben bi de "tembellerdenim" !! Bizim alman arkadaşlar, karşıdaki kadın komşu mesela, arabanın trafik kaydını sildirdi, vergi vermemek için, garajda duruyo araba, benim arabayla gittiğim alışverişe o bisikletle gidiyo !! Bisikletin arkasına uzunca bi bisiklet römorku almış, ona bayaa bi araba bagajı kadar öteberi sığıyo !! Bana geçen gün diyo ki, sen de veriyosundur 350 400 euro yılda bu arabaya, manyak mısın, o paraya hayvan gibi alışveriş yaparsın, sök plakayı, götür ver, paran cebinde kalsın...

De işte büyük markete, yağmurda karda bisikletle 5 6 km gitmek beni pek açmıyo...

Sonuçta "deutschlandticket" çıktığından beri, zenginler falan da dahil, hemen hiç kimse arabayla bi yere gitmiyo...

Ek :umarım türkiye de de benzeri bişey yaparlar!!
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar