bugün

camilerin ahır yapılması

Yok canım öyle bişey olmadı....yalnız batıda, büyük veba salgınından sonra, halk tamamen kırıldığı, din adamlarının foyaları meydana çıktığı için, almanya da isviçre de din düşmanlığı yaşandığı din adamlarının öldürüldüğü, 1390 1410 yılları arasında, intikam amaclı olarak, siz bizim ölmemize sebep oldunuz, her evden cenaze çıkarken kendi götünüzü kurtarmaya baktınız, düşüncesi yüzünden, biz sizin mabedinizi tanımıyoruz babından, kiliseleri yaktıkları, bir kısmını domuz ahırı, kümes yaptıkları, doğrudur...

Bu önce anglo sakson, sonra, protestan kırılmasını getirdi, sonrasında da otuz yıl savaşları, akabinde de rönesans gerçekleşti.

Bu, batının gelişmesine sebep oldu.

Müslüman coğrafyaları, sadede türkiye 'de diil, batıda gerçekten olmuş birtakım şeyleri, kendi coğrafyalarında da olmuş gibi anlatıp, bundan oy, nüfuz ve statü devşirmeye çalışırlar. Sadece türkiye de diil, mısır da cezayir de falan da yaparlar bunu.

Ve çok kere başarılı da olurlar. Gerçekte doğu coğrafyaları, küçük periyod ve gruplar hariç, hiçbir zaman, "kul" ya da "tebaa" olmaktan çıkamamış, rönesans yaşamamış, cahillikten kurtulamadığı için bireyselleşememiş, bireyselleşmeye düşman olmuş toplumlardır.

Almanya da yaşayan mısırlıların "ama biz de piramitleri yaptık!!" demeleri bundandır !!