bugün

orduevi

ucuzluğu nereden geliyor? birincisi, satılan malın üstüne kdv eklenmiyor. ikincisi, satılan malların neredeyse tamamına uygulanan %10'dan fazla kar koyamama kuralı diye bir şey var. yani dışarıdaki esnaf sakıza %150 kar koyuyorsa, tsk max %10 karla satabiliyor sakızı. ucuz olmasının sebebi budur. bakkal mehmet emmi de başçavuş anubis de * * aynı fiyata satın alıyor aynı malı.

bir de tsk'nın "hep en güzel yerleri kapatması" olayı vardır ki yarar adamı. beyinsiz, araştırma huyundan yoksun bireylerin bilmediği şu; tsk alıyor sikko bir yeri, orayı ters ediyor düz ediyor sonra da "adam" ediyor. ha bunu bedava işgücüyle yapıyor orası ayrı, ama tartışılan konu bu değil, zaten yapılan iş de vatani görev kapsamında.

ankara'da oturanlar bilirler. istanbul yolunda güvercinlik diye bir yer vardır. buranın bir de lojmanları vardır. bu lojmanların arka tarafı 10-12 yıl öncesine kadar kullanılmamaktaydı ve genelde bu büyük sahaya * * kömür, kireç, çöp falan atılırdı. tsk aldı burayı, sadece 1 (bir) yıl içinde türkiye'de eşi benzeri bulunmayan kalitede bir dinlenme tesisi yarattı. adına da jest dedi. içinde her bi bok var. yüzme havuzundan tutun da tenis kortuna, yüz küsür piknik kamelyasından, halı sahalara daha neler neler. halbu ki tüm bunların inşa edildiği yer, bir sene önce kömürlüktü??

bunu geçelim. ordu, halkın vergilerini yiyor da yiyor düşüncesi de saplantıdır bazı primitif beyinlerde. ulan minnetsiz, hayatını riske attığın kaç tane meslek gördün sen? ki bu mesleği yapan adamlar, her daim buralarda yaşıyorlar diye bir olay da yok. bir askerin sözgelimi 25 yıllık meslek hayatında, böyle yerlerde görev yapma şansı 3-5 yıl bir şey. bunu da çok görme be minnetsiz mesnetsiz... lan bu asker dediğin adam gidip iç güvenlikte dağ taş demeden geziyor, arazide yatıyor 10 gün 20 gün ve adama operasyon için verilen kumanyanın parasını devletim maaşından kesiyor bu adamın. birazcık minnet duygunuz olsun allah aşkına.

benim babam 27 yıllık astsubaydı. adamın sırtı safi 3 yıl düz yatak görmedi*. büyükşehir namına görev yaptığı tek yer ankara. onun da batısına geçemedi uşak hariç. ki orası da doğudan farksızdı zaten *. bu işi yapan insanlar kolay şartlar altında yapmıyorlar ne yazık ki. ve 8-5 de değil mesai, diğer devlet memurlarının aksine. sana verilen görev ne zaman biterse, komutanın ne zaman izin verirse mesai o zaman biter. fazla mesai ücreti de alamazsın, ama diğer tüm meslek grupları mesaiyi 1 dakika geçti mi çakarlar parayı. yerleşik hayatının olmaması da ayrı bir mevzu zaten.

neyse, fazla ağladım be sözlük. siktir et gitsin amına koyim, nasıl olsa ben geceleri ossura ossura uyurken gabar'da, aktütün'de beni koruyan birileri var. dünya sikime minare götüme..
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar