bugün

nisan 2024 iran israil gerilimi

şeriat isterükçülerin derin düşüncelere dalmasını gerektiren gerilimdir. ne alakası var deme bak bir dinle.

o beğenmediğiniz yıkılsın istediğiniz cumhuriyet sistemi demokrasi sistemi gibi sistemler sizin devletinizin temel taşıdır ana harcıdır perde betonudur. şeriat ile yönetilen veya yönetildiği iddia edilen ülkelere bakarsan hep bu iran gibi kolpa kuru sıkıdan başka bir şey yapamazlar. çünkü en başta kimse bunları ciddiye almaz.. bak birkaç örnek vereyim misal suudi arabistan iran afganistan yemen. suudiler sinsi olduklarından, petrolleri olduğundan ve abd uşaklığı yaptıklarından şimdilik kimse dokunmuyor onlara ama petrolleri bitince onlarında sonu ırak gibi suriye gibi afganistan gibi iran gibi olacak.

israil g.t kadar bir ülke "ama arkasında abd var" diyebilirsin. ancak abd neticede 10000 km uzakta kardeşim. israil 250-300 milyon arabın ortasında filistine soykırım yapıyor lübnanı mısırı zapturapt altına almış iranın büyük elçiliğini vuruyor suudilere siz kim köpek çekiyor ve hiçbirisi bir şey yapamıyor. ancak havada imha edileceği belli olan yalandan füze saldırısı..

hamas ilk saldırdığında burada tekbir getirenler o saldırıdan sonra katledilen 35 bin filistinli için şimdi "sıcak evlerinden" israile lanet okuyor. o zaman yazdık bu hamas zeka özürlü bir örgüt katliamın startını kendi eli ile verdik dedik çemkirenler oldu. ne oldu peki şimdi ? 150 yahudi öldürdün karşılığında 35 bin filistinli katledildi.. iran israile herhangi bir saldırı yaparsa sonu iyi olmayacak biliyor o yüzden ancak böyle örgütler üzerinden bireysel eylemler yaptırtır başka bir numarası olamaz.