bugün

discord

bilgisayar versiyonunun teknik problemden kurtulmadığı iletişim uygulaması.

konsept güzel, fikir güzel, işleyiş güzel, kullanımı da güzel, e işlevi desen o da güzel. ama burnu boktan kurtulmuyor. şöyle ki;

bilgisayarı açıyorsun, zaten direkt otomatik olarak discord açılıyor. what? açılıyor mu gerçekten? hayır tabii ki. mal gibi starting ekranında bekliyor. starting ekranını geçse bile bu sefer de siyah ekranda kalıyor. bazen tamamen böyle kalıyor, hiç açılmıyor. bazen de siyah ekranda kalıp dakikalar sonra açılıyor. kafasına göre takılıyor. tüm dünya üzerinde özellikle bilgisayar oyunculuğu tarafından hemen hemen herkes bu uygulamayı kullanmasına rağmen nasıl böyle ucuz hatalara sahip olabiliyor ki bu? Ulan Skype bile yıllar önce tıkladığın gibi açılıyordu. ama discord'a bir türlü anlam veremedim.

sunucu yoğunluğu falan mı var? olsa bile genişletin sunucularınızı kardeşim. tüm dünya üzerinde milyonlarca kullanıcıya eriştiniz. artık gerekmiyor mu sizce de? ya da benim bilgisayarda mı problem? korsan program falan var, onlar mı bozuyor? ama ne alaka yani ben temiz bilgisayarda da bu sorunları hep yaşadım. bence discord ucuz bir veri protokolü kullanıyor. dakikalar sonra açılmasının tek mantıklı sebebi bu gibi geliyor şuan.

keşke herkes discord kullanmasaydı. güzel program ama vicdansız. sadece kaliteli hizmet vermiyor, ve bir ton güvenlik açığı da mevcut. özellikle link tıklama mevzusu. discord'dan gelen her linke tıklamayın. yoksa makineyi evinizde değil, gökte toplarsınız.

edit: mobil uygulaması kusursuza yakın.