bugün

hayvan düşmanı hayanseverler

türkiye nin kanayan yarası ama nedense kimsenin umrunda olmayan başıboş evcil köpek sorununa değinmek istiyorum. herşeyde olduğu gibi hayvan sevgisinin (daha doğrusu para sevgisinin) b.kunun çıkması, ve deneyimlerime gözlemlerime dayanarak hayvanseverlerin çoğunluğu için şunları söyleyebilirim,

( bu yazdıklarım istisna hariç dir. herkes böyledir demiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen)

en sevdikleri hayvan köpek dir. başka hayvan tanımazlar.

%99,99 u mama lobisi sahibi yada mama lobisinden belli komisyon alan tipler. profilinde genelde mama için iban olur.

bundan seneler önce popilasyon patlamadan önce 1 köpek kısırlaştırılacak dendiğinde bunlar ayağa kalkardı havalanırdı. hepsi aslan kesilirdi. neden? köpeğin canı yanacak hayvana yazık diye. şimdide kısırlaştır yerinde yaşat diyorlar. 13 milyon köpeğin hepsinin kısırlaştırılmasının mümkün olmadığını çok iyi biliyorlar. zaten 1 köpek kısırlaştırılana kadar öbür köpek 8 tane doğuruyor. yani mama lobileri aç kalmayacak. türkiyede yarı maaşıyla mama alan ve sadece köpek besleyerek vicdan masturbasyonu yapan gerizekalılar ve 13 milyon köpek varken para kaynakları asla kesilmeyecek.

sokakta bir köpeğe ameliyat gerektirecek zarar geldiğinde yada hastalandığında, veteriner masrafı şu kadar desteğinize ihtiyacım var allah rızası için yardım edin. gibi paylaşım yaparlar. ama genede sokakta kalmasını isterler. soğukta kalmış, şu olmuş falan umurlarında değildir. yeterki sokakta kalsınlar. onların yeri sokaktır çünkü.

sürekli belediyeyi suçlarlar. kısırlaştırma yapmıyor, hayvanlar çoğalıyor sonrada toplayıp başka yerlere atıyor diye. be müptezel insan sana sorarım, belediye işini yapmıyor tamam ona okey. ama sen sokak köpeği için sosyal medya dan mama için bağış dileniyorsun? şu kadar mama borcum var şu kadar bağış gerekli, şu bölgede besleme yapacağım şu kadar bağış atın mama alacağım diye dileneceğine hayvanların dahada fazla üreyip millete rahatsızlık vermesine vesile olacağına o köpeklerin kısırlaştırma masrafı için para neden toplamıyorsun? aklın her boka sarıyor da bunamı sarmıyor?

bir insan köpek yüzünden yaralandığında ve hatta öldüğünde, bir t.cavüzcü daha gitti, iyi olmuş, taş atmıştır kesin, o saate orda ne işi varmış, köpeğin alanına girmeseymiş gibi beyinsiz, kıç aklı cümleleri kurar.

köpeklerin yerinin sokaklar ve caddeler olduğuna inanırlar. köpeklerin kurt soyundan geldiğini, ve 50 milyon yıl boyunca evrimleştiğini ve insan atığı olduğunu genelde bilmezler. allahın belası interneti mama parası için dilenmek dışında genelde kullanmazlar. araştırma huyları yoktur.

itlaf, ötenazi gibi kavramları hiç sevmezler. allahın verdiği canı sizmi alacaksınız hadsizler gibi cümleler kurar. ama bir insana zarar geldiğinde sesleri çıkmaz.