bugün

tanrı nın hıristiyanları müreffeh yaşatması

bilimi, refahı, eğitimi, üretimi, sağlığı, sosyal refahı, barışı, huzuru, kısaca; insan gibi yaşamayı ve gelişmişliği, adaleti dine veya ideolojiye ya da rejime indirgemek için cahil olmak yetmez. bunun için tam anlamıyla aptal olmanız lazım.

bilimi, refahı, eğitimi, üretimi, sağlığı, sosyal refahı, barışı, huzuru, kısaca; insan gibi yaşamayı ve gelişmişliği, adaleti size hiçbir din, hiçbir rejim, hiçbir ideoloji sağlamaz. size bu değerleri sağlayan şey akıl ve zekayı kullanarak bir arada yaşama kültürüyle sosyal sorumluluk temelinde oluşturup özümsediğiniz ahlak ve etik değerlerdir.

herkes napoleon bonaparte tarafından söylenmiş en meşhur sözünü "para para para" olarak bilir. oysa en meşhur sözü "ahlakın olmadığı yerde kanunlar işe yaramaz" demesidir.
ister şeri hukuk, ister beşeri hukuk olsun (tanrının veya insanın yazdığı kanunlar) bu kanunları değerli ve geçerli, kutsal, adaletli yapan ve bunun yansıması olarak topluma gelen huzur ile refahın kaynağı bu kanunlara uyan ve uygulayan insanların ahlak ve etik değerlere sahip olmasıdır.
eğer kanunlara uyan ve uygulayan insanlar (toplum) ahlak ve etik değerleri erozyona uğramış, dejenere olmuş ise o ülkede en mükemmel yasaları da yapsanız, en mükemmel yasa uygulayıcılarına (yargı) sahip de olsanız toplumda ahlak ve etik değerler öncelik değilse o toplum insanları kendisine benzeyen idarecileri seçer ve kendisine benzeyen insanlar arkasından gider; sonuç olarak en mükemmel yasalarla en mükemmel yasa uygulayıcısı yargı erki devre dışı kalır, artık kanunlar işe yaramaz.

çıkan her yeni kanun da toplumun daha çok batmasına neden olur. çünkü; çıkan her yeni kanun ahlak ve etik değerleri dejenere olmuş toplumu-bu toplum içinden çıkan kendileri gibi olan idarecilerin amacına hizmet edeceği için eski kanunlardan daha adaletsiz yaramaz bir kanun olacaktır.

din ideoloji rejim size ne huzur, ne refah veremez. toplumun refahına gelişmişliğine bakıp o toplumun din veya ideoloji ya da rejimine değil de ahlak ve etik değerlerine özenin.
eğer evrensel bir ahlak ve etik değerleriniz yoksa müslüman olsanız ne olacak, hristiyan olsanız ne olacak-ne değişecek?
sizi insan yapan dininiz ırkınız kimliğiniz ideoloji ve rejiminiz değil. sizi insan yapan ahlak ve etik değerleriniz, vicdanınız, utanma duygunuz.
unutmayın...