bugün

t24

Burada düzenli takip ettiğim iki yazar var. Her gün yazmıyorlar, kadın olan bi tık daha istikrarlı haftada 5 gün yazıyor galiba, adamı daha nadir okuyabiliyoruz. Yazıları bu ülkeye, bu ülkenin asli unsurlarına, bu ülkenin manevi değerlerine düşmanlıkla dolu. Esasında diğer yazarlar da çok farklı değil. Hatta şöyle söyleyim hayal ettikleri o demokratik devlet olsa burada nefret suçundan kodese girebilirler. O düzeyde.
Ama severek takip ediyorum, zırlamaları hoşuma gidiyor, gülümsüyorum, güne iyi başlıyorum. Ha bi de mesela geçenlerde biri nizamulmulkun ve meliksah in mezarı dökülüyor tika göreve diye yazdı. Güzeldi bu, her ne kadar o mezar melikşaha ait olmasa da, bu arada harbiden göreve tika. Neyse , yani öyle şer yuvası bir yer de değil, arada sevdiğim yazılar da oluyor.

Konuyu dağıtmadan o iki yazara geleyim tekrar; bu yazarlarının isimleri de önemli değil bu arada. Bunlardan birisi üst düzey bir askerin kızı. Cumhuriyetin ilk kuşak askerlerinden ama. Hani şu yurdu demirağlarla ördüğümüz yılların (yapılan demiryolu osmanlı demiryolunun yarısı kadar * Bir diğeri yakın döneme kadat üst düzey bürokratlık yapmış biri.
işte kemalist ordu, kemalist türkiye buydu.
Azerbaycanda elcibeyden aliyevden nefret ederler, kıbrısta denktaştan, bulgaristanda sadık ahmetten. Burada bu toplumdan nefret ederler. Ama bu ülkeyi on yıllarca yediler de yediler, bitiremediler.

2017 referandumuna hayır oyu verdim, burada da hayırı savundum, duruyordur yazılar. Bu habis illet işte o gün son buldu aslında, allah affetsin geç fark ettim.

işte o yazıları okurken bu tabloyu tersine çevirenlere minnet duyuyorum. Bir de sermayelerine el atsalar...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar