ukrayna

Bir kokainman manyak tarafından içinden geçilen ülke. Azizim , zamanında söylemiştik. Rusları ve coğrafyayı tanımadan yorum kasan zavallıların tvlerde osura osura konuşmalarını hala hatırlıyorum. Bizim medyada acayip bir durum var. Artık orada konuşanlar nasıl bir alimse azizim, her boktan da anlıyorlar. Mutlaka deha olmalılar. Yoksa bu işin başka bir açıklamasi yok.

Ortadoğu konusunda yüzlerce kitap okumuş , bizzat ırak ,iran üzerinde akademik çalışmalar yapmış. En az 300 tane çeşitli kademedeki insanla birebir görüşmeler yapmış ve ömrünün 4 yılını iran ve ıraktaki durumları analiz etmiş , kasaba kasaba etnik köken, din vs.. haritası çıkarmış ben dahi bunlar kadar kesin konuşamıyorum. Tuhaf...

Şimdi gelelim ukraynaya...bu kokainman davar yüzbinlerce insanın ölmesine neden oldu. Onu gectim , ülke eskisi gibi üretim yapamıyor ve iş gücünün neredeyse %25'ini kaybetmiş durumda. Güvendiği batı durmadı arkasında ve şu an da ne yapacağını bilemez vaziyette. Ve taarruz adı altında öyle bir eşeklik etti ki, bir nesil rus bombardımanında adeta yok oldu gitti. Çanakkale gibi...

Hala kuyruğu dik tutuyor amq malı. Azizim sen bir klan yönetmiyorsun. Bugünün yarını da var. Devletler öyle köy yönetilir gibi yönetilmezler. Hele ki rakibin rusya ise çok dikkatli davranıp adamlarla göğüs göğüse çarpışmaya girecek kadar aptal isen bırak git. Kendi vatanı için çarpışan gençler heba oldu gitti , geride kalan karıları ise muhtemelen mahvolup gidecekler. Ve ülkece atlattıkları travma yıllar sonra bile etkisini gösterecek.

Ufak gruplar halinde gerilla gibi savaşıp özellikle rusya lojistiğimi tamamlamadan ukrayna çamuruna gömebilirdi bir çok rusu ve masaya daha güçlü oturabilirdi. Şimdi putin bu kokainmanı kucağa almadan o masaya oturtmaz.

Ahh azizim çok şey yazarım bu konuda ama sövmemek için kendimi zor ttuyorum. Sinirim bozuldu yine...

Hülasa bebeklerim ... vatan millet için aptal yöneticilerin malı haline gelmeyin.