bugün

m4a1

Amerikanın gizli silahıdır desem inanmayacaksınız ama neyse şimdi açıklıyorum.Öncelikle inanılmaz rahat kullanımlı ve iyi nişangaha sahip bir tüfektir.burst fire(3lü atış) standartlarında yoktur ve katlanabilir veya seyyar dipçik olarak karşımıza çıkabilir.çabuk sökülünüp takılabilinen bir silahtır ve parçaları kolayca temin edilebilinir.hafif seri ve hemen her standart aparata uyum sağlayabilir. bugün çok sayıda replikası vardır.mermisi ölümcül değildir(iman tahtası veya kafadan yemediğin sürece) işte batan kısmı burasıdır.

iğne gibi mermi atar.delicidir. AK ve G3 gibi yıkıcı değil.

5.56mm colt mermisi ve 7.62mm AK-47 ve bizim tsk'nın G3 lerinin mermisidir. Şimdi odun akıllı düz mantık kişiler bakınca derler ki(silah biliyorlar ya!)

-arkadaş bizim keleşin mermisi 7 küsür milimetre seninki 5 milim len! bizimkinin menzili daha uzun daha iyi öldürü vs vs.
-evet salak, haklısın ama kafanın basmadığı nokta şurası;

savaş hali bir orduda 7.62 lik silahlar var diyelim.

düşman ölür, kolayca avlanır vs vs.

ama 5.56'lık öldürmez görünen "barışçıl(!)" NATO mermileri sana girerse seni öldürmek yerine süründürür. yaralı sayısı ölüyü geçer, sıhhiyeler tıkanır, seni kanlar içinde bağırırken gören arkadaşının bütün morali altüst olur vs vs yani psikolojik savaşıda onlar kazanmış olur.

diğer bir özellik, düşük kalibre ve iyi tasarım sayesinde 100 metreden bütün şarjör bir anda boşaltılırsa bile bütün mermiler belirli bir alana gidecektir. eğer g3 gibi bir silah kullanırsanız 4-5. mermiden sonra hedef yerine güneş'e ateş ederken bulursunuz kendinizi...

Yani amerikaya bağlantısı olan her barışçıl görünümlü zararsız nesnenin altında böyle şerefsizlikler yatıyor olabilir... sadece farklı açıdan bakmak lazım. sadece biraz farklı...
güncel Önemli Başlıklar