bugün

aydınlık gazetesi

yağmurcu kardeşim aman bunlara sakın güvenip yola çıkma anında satarlar ,satmaktan beter ederler. konu gazete değill aydınlık örgütüdür.
hani,sıçmaya gidilmez derler ye ,aynen aydınlık şefi için söylenmiş bir sözdür.

ben 76-77'de mao'cu iken bunlarla bir kaç eylem yaptık , epey teşviki mesaim oldu ,kamil dede arkadaşımdı arkadaş derken abimizdi ,kandı aydınlık şefine 40 yıl (evet 40 tam yıl) peşinden gitti aynı yasadışı örgütte idik ayrılmıştı örgütten , kamil abi bile 40 sene sonra ancak uyandı ayrıldı aydınlık'tan.

dünyada ki en tuhaf yapılanmadır ,tuhaf ötesi. örneğin ethem sancak80 öncesi örgütün üyesi idi, şimdi vatan partisi üyesi.
80 öncesi ve sonrası ilk çıkış ekonomik finansörü aydınlık ve başıdır.
1990'larda ki 2000'e doğru dergisinin sayılarını iyi okuyun ,pkk'nin siyasi ve askeri propaganda basını gibi çalışırdı. 2000'e doğru kimindi ??
fethullah ile çıkış noktası aynıdır örgütün ve şefinin,1960'lar ..
bir anlatıma göre bu sürecin başı üst düzey bir mit şefinin yönlendirmesi ile başlamıştır.

aç ergenekon ve bitişik davalarının sanık -şüpheli listelerine bir bak ,başka hiç bir şeye gerek yok,liste viki'de var bir iki eksikle fazlayla.
birbirinden alakasız kişiler nasıl toplandı insan şaşırıyor.
eğer bulandırılmasa ,fetö ve çıkar ilişkisi olmasa bu dava sağlam bir savcı ve ekibi ile yürütülse idi ,dünya hukuk ve anti-terörizm tarihine geçerdi..
aydınlık bu bu yapılanmanın 1960'lardan beri içinde, türkiye'de ideolojik programı-tüzüğü olan ilk yasadışı silahlı tedhiş örgütüdür. tiikp-tiiko.),bugün tikko artığı -ardılı maoist parti (yasadışı mkp)bile aydınlık,dolayısı ile yasadışı tiikp-1968 tüzüğüne sadıktır 50 sene geçmiş. tkp m-l tikko bu yapıdan çıkmıştır.

avrupa'nın ünlü sol-sosyalist döneği regis debray , aydınlık şefinin ( aydınlık-1968 yapılanması)yanında melaike kalır.
bu hareketin turnusolu inan inanç'tır, birde gün zileli.
ünal inanç bilhassa 78-79-80 yılarında neler yaptıklarını anlatmıştı. aydınlık gazetesi çalışanı ve adliye-polis muhabiri, siyasi gazeteci idi ünal inanç.
ünlü -1970,bavul cinayeti de bu yapılanmanın içinden çıkmıştır.

1980 sonrası anında kean evren diktatörlüğü yanına geçmiş 1988 (artı-eksi 2 yıl) yıllarında sosyalist hareket yeniden güçlenmeye başlatyınca bunlarda sol diye ortaya çıktılar tabi hemen dışlandılar ,ne oldu ,aklanma süreci başladı nasıl ,pkk ve öcalan devreye girdi ,hatta bu yüzden öcalan dursun karataş'ı devlete şikayet etti ,çok tehlikeli diye. komedi filmi ..

bunları bir tek ödp destekledi ,dev-yol artıkları .

aydınlık ve basını bir anda pkk yanında yer aldı ,kandil süreci ve seçimler.

sonrası daha beter on-mzu kalabalık subaylar başta öcalan'ı getiren subay bir anda aydınlık içinde yer aldı .

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, 10 geçmemiş pkk ve kürt yasal siyasi yapılanması destekçilikleri ama bir anda atatürkçü-milliyeçi donu giyildi.

genel kurmay istihbaratından emekli olanlar bile yasal partiye üye oldular. mhp bile bunların solunda kaldı .
benim şahsi görüşüm akp ve başkanı inanın zorlandı (fazla açık yazmak istemiyorum) bu darbecilerin girişim olayından.

bunların ne yazdığına ne söylediğine inanmamak gerekir,bukalemun siyasiliği bu.
daha yazacak çok şey var ama aklımda olanın bir kısmı ,yazsam kaynak verillerini yenden okumam lazım doğru olması için.
şimdi akp yanındalar, dünya siyasi literatüründe örneği yok.
ben daha bunlarla 77-78 yaşadıklarını yazmadım. örneğin 1 mayıs 77 mitingi ,1 mayıs mahallesi 77 direnişi. sovyet karşıtı eylemler .

aman aman uzak.