bugün

odada kafatası saklamak

80'li yıllarda yeldeğirmeni'ninde kadıköy-ist.) aykut abi vardı ,varsa yeldeğirmenli yaşlı tanıdığınız sorun, karacaahmat'ten kafatası çıkartır ,mumluk yapardı,ben fazla samimi değildim ,sevdiğim bir abinin arkadaşı idi arada rakı içerdik.
yada dallas birahanede bira. bana da san hediye edeyim bir tane demişti..
bir gün eski yeldeğirmenli alev abi geldi ,hüsam bugün dışarıda takılalım açık havada haydi kaptık nevaleyi ,atladık taksiye karacaahmet'in ankara asfaltı tarafına o zamanlar duvar yok yada alçak girdik mezarlığa girmez olaydım aykut abi orada ,avukat fikret ,semtten tanıdığım bir . onlarda kurmuşlar sofrayı rakı gani,meze ibadullah ,saat 12-01 arası aykut abı ufak bir asker küreği ile keser çıkarttı saklamış ,mum aldı (mum ışığında içiyoruz.)yürüdü içeriye galiba seyit ahmet tarafına ,1 saat sonra geldi ,elinde 3-4 kafatası ,biz sıçtık kafa iyi olmasa herhalde kaçardım ,korku değil acayip bir his. kafatasları bez torbada duruyor biz içiyoruz ,mezarlıktayız ,fark etmez nakkaştepe meşatlığı kuzguncuk mezarlığı hep mekanımızdı ,bazı arkadaşlar üflerdi mecburen arazi lazım.
mezarlıkta içiyoruz ama en ufak bir saygısızlık yok....... cami imamı arkadaştı sonradan camiyi yaktı amcık gelir iki üfler dua eder yola alırdı bizim iş uzun rakı.
ama kafatası bir iki kol kemiği insan harbi huzursuz oluyor .
04 falan sabah,çıktık elde torba kuytudan şimdiki natilus avam ,ibrahimağa hop yeldeğirmeni ,fırında iki çay içtik ,ikram. herkes yoluna,benim işyeri halitağa'da ,gittim ofise uyudum.

böyle bir olay yaşadım daha da bir daha içmedim karacaahmet'te. hala kadıköy'de 12aile eve giderken aklıma gelir gülerim. tabi kafatasları mumluk olmuş.
size yalan gelir ama yeldeğirmenli varsa tanııdığınız eski, sorun.