bugün

yapay deprem

yüksek teknoloji mühendisi prof tuncay uludağ'ın yapay depremler hakkında bir takım açıklamaları olmuştur, sözlük eleştirmenlerinin dikkatine sunarım.

yüksek teknoloji mühendisi prof tuncay uludağ, facebook hesabında yaptığı açıklamalarda şunları söylemiştir;
"örnek : kristal bir bardağa tınlayacak şekilde vurduğunuzda duyduğunuz ses frekansı, o bardağın yaklaşık rezonans frekansıdır. aynı frekansı bir hoparlör ile bardağa yönlendirirseniz, bardak rezonansa girerek kırılır. hoparlör havayı, hava ise bardağı mekanik olarak rezonans frekansında titretir. aynı frekansı anten ile rf olarak vermiş olsaydınız, rf dalganın havayı mekanik olarak titreştirme özelliği olmadığı için bardak etkilenmeyecektir. internet üzerinde elf dalgaları ile sünger oyuncak dağı devirme videosun rf frekans ve rezonans ile hiçbir ilgisi yoktur, ses havayı titretiyor ve sünger dağ düşüyor, üflesek zaten düşecek. nikola tesla'nın taşınabilir ufak bir mekanik frekans üreticisi ile bulunduğu binayı rezonansa soktuğu ve tesla öldüğünde tüm belgelerine abd tarafından el konulduğunu biliyoruz. internet yalanları ise bu mekanik deprem makinesini rf deprem makinesi olarak anlatmaktadır. kimileri depremden çıkan enerjiyi referans alarak, yapay depreme bombalar bile yetmez diyor. dedikleri, fay hattında birikmiş potansiyel enerji olmasa doğru. fakat birikmiş enerji için bu bilgi geçersizdir. birikmiş enerjiyi tetiklemek için çok daha az patlayıcı yeterlidir.
örnek: iki tane bir tonluk çelik levhanın birbirine ayakta dayalı durduğunu düşünün. denge bozulursa açığa çıkacak enerji büyük olsa da, dengeyi bozmak için çok daha az güç gerekir. bu ise abartı olmayan bir patlayıcı veya rezonans ile fay hattının kırılabileceği anlamına gelir. abd gemisi üzerindeki antenler doğal olarak rf frekans üretir. ister bir noktaya direkt olarak, ister atmosferden yansıtsın, bu yöntem mekanik bir frekans olmadığı için fay hattını rezonansa sokarak zarar veremez. fakat 2020'de anlattığım gibi en tehlikeli savaş araçları denizaltılardır. o yüzden f-35 gibi ürünlerin reklamı yapılırken, denizaltılar hiç anlatılmaz. nükleer enerji kullanan abd ve rus denizaltları onlarca yıl ek enerjiye ihtiyaç duymadan denizlerde gizlice gezebilir. gizli diyorum çünkü bir denizaltını normal radarlar ile tespit edemezsiniz. su altında haberleşme bile akustik sistemler ile yapılır; kısa mesafeler için uzun dalga rf kullanılsa bile verimsizdir. su altındaki bir cihazla rf haberleşme için çok yüksek bir güç gerekir. yıkım isteyen bir ülkenin elinde nükleer enerji ile yıllarca denizde kalabilen ve uzaktan kontrol edilebilen sistemler var ise deniz dibinde konumları belli olan fay hatlarına patlayıcı ya da mekanik rezonans sistemleri yerleştirebilmesi olasıdır. deprem doğal mı oldu, projemi şu an bilmiyoruz. fakat haarp ile komplo kurmaya çalışırsak, kısa ve güçlü rf dalgalar ile yapabileceği askeri tek şey, deniz ya da karada fay hatlarına önceden yerleştirilmiş sistemlere kumanda etmek olurdu..." demiştir.

tuncay uludağ twit dizisinde şunları söylemiştir: haarp projesi ve depremler…

1. haarp anten verici güçlerine resmi sitesinden bakıldığında ilk göze çarpan (resim1) 3.6mw olsa da fcc den aldığını yetkiye göre 1000 kat daha fazla 3.63gw (resim2) güç basabildiğini görüyoruz.
2. yansıma kaybını hesaba katmadan 3.63 gw bir enerji ile 1 saniyede 20 derece olan 11 ton suyu kaynatabilir, 1 dakika sürede ise yarı olimpik bir yüzme havuzunu buharlaştırabilirsiniz.
3. kahramanmaraş açığa çıkan enerji
- 5.1 = 2818 gj
- 7.6 = 15848931 gj
- 7.7 = 22387211 gj
3.63gw haarp anteni
3.1 deprem enerjisini: 1 saniye
5.1 deprem enerjisini : 13 dakika
7.6 deprem enerjisini : 50 gün
7.7 deprem enerjisini : 71 gün de kullanır
4. atmosfer katmanlarını frekans ile uyararak ve ısıtarak davranışlarını incelemek üzere alaska'da 33 dönüm araziye 180 anten kuran haarp aynı zamanda alaska'da 400’den fazla istasyona sahiptir. bunlardan en ilgi çekici olanı sismik istasyonudur.
5. haarp sismik istasyonunun başlıca görevi dünya içindeki titreşimleri ölçmek ,herhangi bir noktada oluşan depremi tespit etmek ve gerçek zamanlı olarak sensör datalarını sistemlerine aktarmaktır.
kendi sitesinden link: https haarp gi alaska edu diagnostic-suite
6. proje temelinden yola çıkarak, bu projenin yeraltı kaynak ya da sularını ısıttığını varsayarsak, suların sıcaklık kaynaklı oluşan basınç ile pinomatik etkisi yaparak, fay hatlarına baskı ile depremleri tetiklediği üzerine birçok makale ve kanıt var.