bugün

öğretmen çocuğunuza vurabilir mi

öğretmen çocuğunuza vuruyorsa aslında size vuruyordur, velisi olarak çocuğunuzun şahsında sizi eziyordur. ilkokul öğretmenim olacak zalim adam beni ve bir grup arkadaşımı 5 sene boyunca başımızın üstüne istisnasız her hafta tüm kuvvetiyle osmanlı tokadı atarak dövdü. düşününüz, gelişim çağındaki 6-10 yaş arası çocukların beyninin üstüne osmanlı tokadı atan bir şahıs bu, ha osmanlı tokadı atsa da sözde atatürkçü geçinirdi orası ayrı bir ironi... zengin, nüfuzlu aile çocuklarına dokunamaz, onların hıncını da bizden alırdı ve işin daha da trajik yanı bu adam şehrin en nitelikli sınıf öğretmeni olarak bilinirdi.

sınıfta bizim gibi orta sınıf aile çocuklarının yanında iş adamı çocukları, milletvekili yeğeni, akademisyen çocukları da vardı. özellikle vekil yeğeni olan çocuk bu öğretmen müsvettesinin yüzüne sırtarır, atarlanır ama öğretmenimiz görmezden, duymazdan gelirdi.

ben seneler geçse de bu zalim adamı ve sınıfsal farkı bir cehennem etkisiyle yaşadığım o ortamı asla unutamadım. kendisini de yetiştirdiklerini de hala nefretle anarım.

ez cümle çocuğunuza el kaldırılmasına müsade etmeyin, hukuki çerçevede hakkınızı savunun.