bugün

3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı

1- şampiyonlar liginde yetenekli, tecrübeli, oyun zekası üst düzey futbolcularla ve elbette çok ciddi çalışarak rakiplerinle baş edebilirsin.
2- beklentileri pek yüksek tutmadığın maç haftalarında üzerinde fazla baskı oluşmayacağı için başarı şansın yükselebilir.
3- rakibin düşüşte olan trendini ve saha içindeki hatalarını iyi değerlendirirsen onu daha fazla hataya mecbur edersin.
4- teknik ekibin rakibin oyun sistemi, tek tek bütün oyuncuların gücünü + zayıf yönlerini eksiksiz analiz ederse (yani dersine iyi çalışırsa) sahaya yansıması olur.
5- artık gereksiz hamaseti bir tarafa bırakırsak, takımlarımızın kadrolarında yer alan çoğu yabancı olan oyuncular zaten bu turnuvalar için transfer edilmektedir. yoksa beş para etmez törkiş süper ligi için değil. zira orada federasyon + mhk + medya gibi yapılanmalara yapacağınız lobi yatırımları yeterli olacaktır.
6- dün akşamki 3-2 lik galibiyetin yanı sıra bize öğretmesi gereken bir gerçek vardır. futbolcularımız avrupa arenasında gerçek hakemleri görünce kolayca yere düşmemeleri, her pozisyonda hakemlere dayılanmamaları gerektiğini, karşılarında törkiş süper ligi hakemleri olmadığını bi zahmet görmüş olmalılar. bu sayede bok çukurunun içinde debelenen futbolumuz belki bir milimcik ilerleyebilir.

uzun lafın kısası ; güzel oyunla güzel bir galibiyet aldık diye hemen götümüz kalkıp da şımarık şımarık kıyaslamalar (sizin yendiğiniz takım şöyle kötü böyle kötü gibi) yapmayalım. Yoksa yine olduğumuz yerde patinaj çekeriz. ülke içindeki rakip takım taraftarlarına "orospu çocukları" diyecek kadar haysiyetsizliğini ve şerefsizliğini burada deklare edenler akıllarını başlarına alsınlar, adam olsunlar.
ya da "toz" olsunlar !...

sonuç itibariyle ; tek tük gelen "avrupa zaferleri" bizim törkiş süper ligimizin bir zamanlar 500 milyon dolar olan yayın gelirlerinin şimdi neden 100 milyon doların altına düştüğü acı gerçeğinin üstünü örtmemelidir ! yoksa manu yu sahada yensen bile o seni mali piyasada hezimete uğratıyor !
güncel Önemli Başlıklar