bugün

kadına seçme ve seçilme hakkını abdülhamid verdi

1 saat kadar önce a milli kadın voleybol takımımızın maçını internetten izlerken sağ tarafa akan yorumlara bir tip tarafından yazılıp arkasından 3-4 tane daha kamilin destek verdiği söylemdir.

bu arkadaşlar en başta abdülhamidin bir "padişah" olduğundan bile bihaberler.. padişah değil kadınlara/ erkeklere hatta paşalarına bile seçme veya seçilme hakkı vermez, veremez. padişahlık seçimle olan bir şey değil en başta. bu arkadaşlar bunu ciddi ciddi yazıyorlar ve inanıyorlar. ülke neden bu halde sorusunun bence en net cevaplarından bir tanesi budur..

bu kadar cehalet özellikle son 20 senede nasıl bu topraklara bu denli sirayet etti yemin ederim yıllardır düşünüyorum ama bir türlü bulamıyorum. tüm tarihi kaynaklarda, tüm ciddi tarihçilerin yazılarında osmanlı imparatorluğunun en çok toprak kaybeden sultanı abdülhamiddir denildiği halde ülkedeki milyonlarca insanın "abdülhamid han bir karış toprak vermedi" demeleri rastlantı eseri olmuyor. şimdi biz bunları yazıyoruz, söylüyoruz diye "osmanlı düşmanı" diyorlar ama aslında osmanlının bir numaralı düşmanı kendileri çünkü "yalanlar" üzerine tarih kurmaya çalışarak ecdadımıza en büyük saygısızlığı yapan bizzat kendileri. biz osmanlıyı yaptığı iyi şeylerle veya başarısızlıkları ile beraberce sahipleniyoruz, kabul ediyoruz onlar ise başarısızlıkları bile aklamaya çalışarak kendilerini rezil ediyorlar. osmanlının çöküşe girmesinin bir numaralı sebebi araplara iyice yanaşıp gelişen dünyaya ayak uydurmaktan vazgeçmesi ve özellikle arapların sürekli ingilizler ile fransızlar ile işbirliği yapıp osmanlıya karşı ayaklanmalar başlatması ve devleti günden güne zayıf düşürmesi iken gene bu arkadaşlara göre osmanlıyı atatürk yıkmış.