enver paşa

delinin teki idi, kendini fasulye gibi nimetten sanırdı ama tadı tuzu yoktu. sonunda layığını buldu ,nasıl öldüğünü biliyoruz.

bu ülkeye yaptığı tek iyilik çanakkale merkeze komutanlığında görevli olan yarbay mustafa kemal'i taciz ettiğinde alman liman paşa'nın mustafa kemal'in değerini bildiğinden bu deliden uzaklaştırıp19. tümen (kolordu mevcutlu) komutanı yapmasına sebep olmasıdır ..
mustafa kemal bu sayede çanakkale'de parlamış ,arkasından çeşitli başarılar kazanmış bu güven bugünkü cumhuriyeti tc. vatandaşlarına hediye etmiştir.

deli enver'e kalsa anadolu şu anda yunan-ermeni- rum-laz ve osmanlı arasında paylaşılmıştı.( tanımladığım uluslara bakışım ırkçı değil ,emperyalist açıdan bakıştır.)
çoğu yerde gerici derebeylikler korulmuştu.

yüzbinlerce vatan evladı bu delinin haris duyguları yüzünden yaşamını yitirdi,osmanlı topraklarında yine yüzbinlerce insan çeşitli sebeplerden öldüler.(hastalık-açlık-barınma-savaş vb.)
kalkmış bu deliyi övüyorlar,bir ara köfteci kemal'in tkp'si de överdi bu deliyi sonunda ırkçı-nasyonalist ilyas salman efendiyi aday gösterdi tkp ,pili bitti.

şunu eklemeden yapamayacağım,bizler nankör insanlarız ,bu yaşındayım bir kişinin liman von sanders paşayı andığını ,teşekkür ettiğini görmedin.
ben allah rahmet eylesin derim.

çanakkale zaferinin banisi liman paşadır.

enverle ,iskilipli atıf aynıdır.

şevket süreyya'nın enver paşa kitabını okuyun..