bugün

ilk aşkın unutulmaz olması

Aşk çok özel bir duygu, aşık olduğun kişi de çok özel oluyor haliyle. Başladığı tarih ve bittiği tarih arasında yaşananlar ve o kişi değerli bir paket olarak kalmalı. Duygusu baki evet, ama sadece o kadar.
Özlediğimiz kısım o duygular ve o günler. Yanıldığımız kısım ise özlemimizin hala o kişiyle bir ilgisi var sanmamız. Halbuki o kişi artık bambaşka biri.
O yüzden sakın ha yanılıp da geriye doğru bakmaya çalışmayın, sonucu hayal kırıklığından başka bir şey olmaz.
Biraz önce bahsettiğim gibi açılmamak üzere kapanmış değerli bir paket gibi düşünüp öyle kalmasını sağlamak en doğrusu. Paket var mı? var. Var olan bir şeyi yok edemezsiniz, o yüzden unutulmaz doğru.
Yok gömeceğim diye uğraşırsanız üstünüz çamur olur, yakacağım derseniz üstünüz is, kül olur. illa ki üstünüze başınıza bulaştırırsınız. En iyisi olduğu haliyle kapalı bir kutu olarak sahiplenmek. Zihninizin bir köşesinde kıymetiyle muhafaza etmek. Bu yeterli.
Zaten zamanla hatırlamak, annelerimizin yılda bir defa havalandırmak için açtıkları sandıkların içindekilere bakarkenki hissiyatı verecek. Hafif tebessüm, belki biraz hüzün azıcık da özlem. Anlık. O kadar…