bugün

sözlük yazarlarının rüyaları

çocukken abimle yaylaya dedemlerin yanına gider 2-3 ay dururduk. gün içerisinde sürekli beraber oynardık gezerdik tozardık ve akşamları da aynı yatakta yatardık.
Bir gece rüyamda dedem ben ve abim dağın yamacında oturuyoruz. Uzaklardan bir kuş süzüle süzüle yanımıza doğru geliyor. Kuş yaklaştıkça büyüdü ve devasa bir mavi kartal oldu. ayağında zincir felan var baya bi korkmuştum. sağa sola bakarken baktım ki abim elleriyle yüzünü kapatmış. tabi baya korktum neyse bir şekilde uyandım. kafamı sola dönünce gerçekte de abimin elleriyle yüzünü kapattığını gördüm. hemen zar zor ellerini açmaya çalıştım. uyandı ne oldu diye sordu, uyku sersemliğiyle bir şey yok dedim yattık uyuduk.
Sabah uyandığımızda gördüğüm rüya aklıma geldi ona anlatmaya başladım. abim bir anda sktir git dedi bana. ne oldu abi dedim. olum ben de gece kartal gördüm dedemle sen vardın dedi. şok oldum tabi ben de. sonra gece elleriyle yüzünü kapattığı aklıma gelince baya bi şok geçirdim. gördüğün kartalı tarif et abi dedim. ayağında zincir var mavi büyük bi kartal deyince hassiktirler havada uçuşuyor tabi.
Yani uzun lafın kısası o gece aynı rüyanın içindeydik. bunu yazının en başında söylemiş olduğum şeylere bağlıyorum. gün içerisinde aynı şeyleri yapmak, beraber takılmak ve akşam yan yana uyumaktan dolayı olduğu aşikar. hem bilinçaltı neredeyse aynıydı hem de gece beyinlerimiz yan yana olduğu için bir etkileşim olduğunu düşünüyoruz.
Bunu kime anlatsak '' ya sktirin gidin öyle şey mi olur '' diyor ama gerçek bu dostlar * demek ki olabiliyormuş böyle şeyler. okuduğunuz için teşekkürler.