bugün

mahalle parkına dadanan it piç için çözüm

Uzun zamandır üzerine düşündüğüm durum..

Oturduğunuz apartmanın dibinde, sokak ortasında bir çocuk parkı düşünün..

Bu parkın da etrafındaki asfaltın hemen dibinde çevrelenmiş onlarca dip dibe apartman olsun ve bu apartmanların balkonları da istisnasız bu parka yönelik olsun ve bu apartmandaki dairelerden birinde yaşadığınızı varsayın..

Düşünün ki ; bu parkta her akşam yediden sonra gece yarısı birlere, ikilere varana kadar onlarca oniki on sekiz yaş aralığında çocuklar doluşuyor ve bu orospu evlatları bağıra çağıra küfür ederek konuşuyorlar, sürekli kavga dövüş içindeler, bazı bazı da kaşarın birini bulup kucaktan kucağa banklarda gezdiriyorlar..
Balkona mütemâdiyen mahalle sakinleri bağırıp uyarıyor, zırt pırt polis gelip iki siren öttürüp gidiyor, sonra yine aynı ahlaksız, terbiyesiz durum devam ediyor!

Mütemâdiyen siz de çıkıp bağırıyor, ikaz ediyorsunuz ama o an için kimisi 'tamam abi' derken kimisi de arsızca küfür ederek karşılık veriyor!

Çıkıp ağzını burnunu kırmak istiyorsun bu kez de başta eşin olmak üzere apartman sakinleri frenliyor; 'aman uğraşma, başını belâya sokma, bulaşılmaz bu hapçılara' diye engel oluyor..

Şimdi siz söyleyin dostlar, bu durumda ne yapmak gerekir? Bu mahalle piçlerinden parkı kurtarmanın yolu yok mu?
Bu psikoloji insanı katil eder mi etmez mi, bu yavşaklar akıllanacak derken insan kendi delirmez mi?!