bugün

motorlu taşıtlar vegisi üçüncü dönem şeysi

motorlu taşıtlarda yıl/sene 2 kısımdan oluştuğu için 1. dönem ve 2. dönem olarak 2 adet vergi ödenmektedir. bu sene önceden bakanlık yapıp ekonominin içinden geçen akabinde reis tarafından yol verilip hatta topa tutulup "işbilmezin teki" denilen ama son seçimden sonra tekrar ekonominin başına getirilen sayın mehmet bey dahiyane bir çözüm bularak "maraş depreminin yaralarını" sarmak için "bir seferliğe" mahsus olmak üzere normal verginin 2 ( iki ) katı olan "3. dönem" mtv si istedi. istedi derken rica etmedi bildiğin emir buyurdu.

https://www.bolugundem.co...ke-odeseydim-diyeceksiniz

şimbi buraya kadar herşey normal diyenler olabilir malum efendileri ne yapsa onlar onu savunur. ancak bu 3.dönem "kalıbına uydurulmuş" vergiyi ödemeyenler arabalarını satamayacak, muayene ettiremeyecek ve trafikten çekemeyecek haberleri dönmeye başladı. yani sen bir "gece" yarısı "torba" içerisinde geçen karar ile sırf birileri tarafından saçıp savrularak tam takır hale gelmiş hazineye para girişi sağlamak için çıkartılmış 3. dönem mtv yi ödemez isen arabanı satamıyorsun, muayene yaptıramıyorsun veya trafikten men ettiremiyorsun. arabanı satmayı geçtim hadi satarken fiyatın üstüne 3-5 bin daha koyar o vergiyi çıkatırsın. ama misal araban çalındı birkaç gün geçti arabadan ses seda yok. ruhsatı trafikten düşürtmek istersen bu vergiyi ödemeden düşüremiyorsun anladığım kadarı ile. yani hem araban çalınıyor hem bulunamıyor hemde üstüne para ödüyorsun ki bir suça falan karışırsa ihale sana kalmasın. vergiyi ödemeden muayene yaptıramıyorsun ya o şekilde çevirmeye takılırsan muayene olmadığı için trafik cezası ödüyorsun, ödemediğin vergiyi ödüyorsun ve trafik cezasının üstünede +1000 lira vergi cezası yiyiyorsun.

türkiye yüzyılı çok güzel sende gelsene kardeşim boyu geçmiyor hiç serin serin. hani lan çok güçlüydük maraş depreminin yaraları hemencecik sarılmıştı ? iş adamları milyarlarca lira bağışladılar canlı yayınlarda. vatandaşlar olarak biz milyarlarca lira bağışta bulunduk. bunca para gene nereye gitti kardeşim ? 24 senedir dask adı altında toplanan paralar " duble yollara" gitmişti ama bu olay daha taze paralar sıcağı sıcağına toplandı hatta hükümetten başka kurumlar para toplayamasın diye adamlara ne iftiralar atıldı "paralar tek yerde toplansın yoksa amacına ulaşmayabilir" denilerek millete üstü yarı açık yarı kapalı "çalar bunlar zaten geçmişlerinde de bişiler varmış" söylemleri yapıldı. ne oldu şimdi peki neden deprem için yeni yeni vergiler çıkıyor arkadaş.