bugün

nihavend longa

canın istediği şekil de yazıyorsun ya hani, kafana göre.
doğru, gerçek, abartı, yalan, yanlış iftira, hakaret, vs hani bunları yazarken özgürsün ve dilediğince yazıyorsun ya!
hani burada herkes kafasına göre özgür ya.
fikir özgürlüğü var ya hani, hesapta.
uzatmıyim...

''ben siz dincilerin analarınızı şeyhe götürdüğünüzü ve şeyh işi bitirirken kapının önünde beklediğinizi söylersem bu sadece gazetelere on kere düşmüş bir haberin onbirinci kere ifade edilmesi olur...''

şimdi bu aptalca yorumunda açıkça beni, şahsımı bu şerefsizce duruma istinaden, aynı kefeye koyduğun açıkça belli. misli ile mukabelede bulunuyorum.

peki be adi, benim böyle bir şerefsizliğe razı geleceği mi nasıl düşünürsün!?
düşünemezsin!
toptan ''dinciler'' deyip biraz dini hassasiyeti olan tüm insanları ''dinciler'' adıl altında türlü şerefsizce yakıştırmalar yaparak adlandırırsın. neden? çünkü marazın var, kinin var. çünkü böylesi daha kolayına geliyor. çünkü hoşuna gidiyor. çünkü karakterin sorunlu. çünkü eleştiri yapmakla hakaret etmeyi bir birini karıştıracak kadar sığ görüşlüsün..

şurada kendi seviyesini düşürmeden eleştiri yapabilen hristiyanlar, gayri müslümler, ateistler bile var. onlar kadar olmayı bile beceremiyorsun.
şuradaki yorumlarına istinaden küfürden başka bir şeyi de haketmediğin açık!
nede? çünkü istediğin bu.
bundan, kaostan ve gerginlikten besleniyorsun.
çünkü içindeki pisliği buraya bırakmak hoşuna gidiyor.
ama küfür ve hakaretin dibi yok. benzeri yakıştırmalar yaptığın sürece karşılık bulacaksın bunu unutma.
şurada birilerine laf koyucam diye topyekün genelleme yapmaktan kaçınmadığın sürece benzeri lafları da yemen sürpriz olmasın.

ve son olarak, haysiyet sahibi olan insan insanlar, şahıslar üzerinden kitleleri, inançları toptan değerlendirmez, bunu da bil.