bugün

yavuz ağıralioğlu

sahip olduğum türklük/aidiyet duygusu, islam inancı, ülke, vatandaşlık, yurttaşlık bilinci hepinizin malumu.
beni türk yapan bu ülke-türkiye cumhuriyeti ve atatürk den başlayarak türkiye cumhuriyetinin kuruluşunda katkısı olanlar ve bugün tc temsil eden cumhurbaşkanı r. t. erdoğan da dahil olmak üzere kişiler objeler temalar beni türk yapan olgular değil.
benim dinimin islam olması anne-baba aile çevre de değil. daha da teknik (felsefe) açısından konuya yaklaşırsak içimde olan ve inandığım yaratıcı/allah bilincini oluşturan kur'an ve peygamberler de değil.
vatandaşlık yurttaşlık bilimcimi şekillendiren ay-yıldız bayrak da değil.

şimdi içinizden hödüğün biri çıkıp "ne yani, vatan millet din bayrak senin için bir önemi yok mu?" diyebilir.
evet, canım aynen öyle!
bu ülkede doğmak büyümek bu ülke değerlerini varlığını benimsemek benim için önemsiz, birinci öncelik olmuyor. uzun uzun anlatmamak için 1-2 örnek vereyim; apo denen bebek katili türkiye cumhuriyeti doğumlu, ay-yıldız bayrak altında yaşıyordu. fetö denen önüne geleni kandıran ve kandırdığı insanları oyuncak gibi kullanan kendine kul köle yapan bu ülkenin insanı değil mi? üstelik devletin de memuru, yok yani, fetö ile ikimiz yan yana dursak adam devlet memuruydu. bu kadar kıymetli kişiliklerdi bunlar. tv de devleti idare edenler bunların düşünce eylemlerini mektuplarını savunmadı mı?

babam, dedem vb aile geçmişim soy ağacım bu ülkede bu bayrak altında doğmadı, yaşamadı. hilal değil de haç gölgesinde yaşadılar ama onlar kendilerine türk dediler, dinleri islamdı.
benim türklük aidiyet duygumun varlığının kaynağı bu ülke bu coğrafya bu bayrak bu vatan değildir.
dinimin islam olmasında ve yaratan olgusuna inanmam insanların ailemin müslüman olması ve müslümanların çoğunlukta olduğu ülkede yaşamam değil. eğer yaşamın kaynağı nedeni diye kendime soru sormasam açıklanamayan/anlamadığım gerçekleri görmesem dinim islam olmazdı, bir yaratıcı inancım oluşmazdı.

neyse, başlıkta konu olan ekranlarda türklük vatan millet bayrak din iman diye ortalıkta arz-ı endam kişilerin düşünceleri ile benim düşüncelerim karşılaştırılırsa bunların yanında haymatlos (vatansız) gibi kalıyorum.
buna rağmen bu insanların düşüncelerine, eylem ve söylemlerine bakarak; türklük ülke vatan bayrak kimlik vatandaşlık/yurttaşlık bilinci ve bu bilincin getirdiği sorumlulukla bu insanlara karşı söylemlerim adeta beni ırkçı fundamentalist durumuna sokuyor.

bu savunduğu değerleri bilmeyen ve bunun gereğine göre davranmayan düşünmeyen/düşünemeyen insanlara bakıp "cahil eğitimsiz doktor canından, iş bilmeyen ortak malından eder" gerçeğini yaşıyorum. eğer bu insanların seviyesinde olsam inanın faşist ırkçı dinci olurdum.

hep derim, bu ülkenin sağcısı ile solcusu, dincisi ile ateisti, akp'si chp'si, hdp'si mhp'si, inananıyla inanmayanı, kürt ile türk'ü, komünist ile milliyetçisi hhepsi aynı seviyededir.
güncel Önemli Başlıklar