bugün

babala mevzular açık mikrofon

AKP'li siyasilere soru sormaya cesareti olmayan, muhtemel riskleri göze alamayan gençlerin; 'fazla acımasız ve fütursuzca yaklaşımlarla' bunun acısını muhalif siyasilerden çıkardığı program.

Her ağızna gelenin düstursuzca söylenmesi, özgür söylemler kisvesiyle kalabalığın gazıyla sazın ele alınması; konu muhalif konuklar olunca daha da hâd sınırlarını zorlar hâle geliyor bu programda.
'Sayın bilmem ne, efendim bilmem kim'.. diye diyes öze başlamakta dâhi kıvranacak tiplerin 'daha az tehlikeli' siyasilerin karşılarına oturtulmasıyla bir anda avı parçalarcasına bekleşen yırtıcılara dönüşmesi içler acısı.
iktidar mensubu, destekçisi herhangi bir 'daha fazla tehlikeli' siyasilere benzer tepkileri gösteremeyecek olan çoğu interaktif izleyici mikrofunu eline alınca her sözü her perdeden edebilmeyi cesaret, özgür düşünce sanıyor ki bu sadece kişisine göre değişkenlik gösterebilecek bir cesaret kıvılcımı.
Sözün özü belli kesime iki lâf etmeye gözü kesmeyenler, bu pasif cürreti önlerine çıkarılan konuklara karşı fazlasıyla cesurca kullanılıyor; kim ne kadar pay koparabilirsem derdine düşmüşçesine saldırıyor ki demokrasi, hür düşünce ifâde bu değil.

Lisan ı münâsip diye bir şey var, oraya getirilen her insana her lâfı etmek delikanlılık, adamlık değil!

Sor, öğren, sorgula, kıyasla ama ilk kez karşına 'oturtulan' x birine de böyle kıraathâne dayısı gibi ağzına geleni söylemek hoş değil.

Geçmişte şunu dediniz, buna şöyle bakıyordunuz vs vs diyere, cazgırca çemkirerek bir yere varılmaz, yarın için ne diyor, vizyon ve program içeriği nasıldır vs vs gibi temel rotalarla ilerleyebilirsek o zaman mevzular açığa çıkar sahiden.