bugün

sevgiliyle gidilecek yerler

planlardan bağımsız, spontane gelişen her yer kabulümdür. plan yapmak iyidir, ilişkiye renk katar ama anlık gelişen programlar dahilinde gidilecek her yer, her zaman daha keyif verici ve hatırası karamel tadında olan yerlerdir.
mesela tatil programı yapmaktansa, anlık olarak gidilecek yere karar vermek ve o gidilen yerin keyfini yaşamak pek tatlıdır. bununla alakalı unutmadığım bir anım var:

"sevgili" kişisiyle kahve içmek için buluşulmuştur. her şey gayet olağandır ve hoşsohbet gerçekleştirilir. ilerleyen vakitlerde bıcırığın heyecanlı halleri fark edilir, kendisi zarflanır ve gidilecek yere o an karar verilir. gidilecek yer, iznik'tir.
iznik'tir çünkü, istanbul'a hem yakındır hem de iznik gölü'nün kıyısındaki çamlık restaurant'ta yapılan yayın balığı şahanedir. velhasıl hesap istenir ve bu adrese gidilir. akabinde iki porsiyon yayın, ortaya gariban salatası ve bi' ufak fahrettin kerim söylenir. (35'lik)

bıcırığın girdiği haller gözle görülmeye değerdir. o günün hatırası haftalarca dillere pelesenk olur. evveliyle gidilmiş tatillerin bu doğaçlama program karşısında esamesi bile okunmaz. zira kahve modundan çıkılmış, yayın yenilmiş, rakı ciğerlere karışmış, aşı boyası gün batımıyla beraber el ele göl kenarında yürünmüş ve biraz da öpüşülmüştür. güzeldir, hatıradır, bu hatıraya vesile olan eski sevgili kişisinin yolu da bahtı da açık olsundur.