bugün

meral akşener in masaya dönmesi

türkiye siyaseti yine şaşırtmıyor. daha "kumar masası" deyişinin, kimi iYiP'lilerin chp ve kılıçdaroğlu karşıtı söylemlerinin üzerinden 48 saat geçmeden gerçekleşen bir durumdur.

ben meral akşener'in, şahsi ve partisel çıkarları doğrultusunda ilkesel değil, faydacı pozisyon aldığını düşünüyorum. kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşıtlık noktasındaki tek düşünce "kazanacak aday - kazanamayacak aday" değildi, belli oldu. iYi Parti, belki tek başına iktidara yürüyüp yürüyemeyeceğini yokladı, mansur veya ekrem'den destek görür de tabandaki "kk aday olmasın" argümanını konsolide edip tek başına iktidar olup olamayacağını denedi... belki kurulacak iktidarda masadan daha fazla imtiyaz toplamak için blöf yaptı... belki cumhur ittifakını yokladı (ki erdoğan, vaktiyle akşener'i davet etmiş olmasına rağmen bu defa, dökülen taşları toplamayız dedi)

her hangisiyse, akşener, millet ittifakı dışında "tarih olacağını" gördü. bunu görmek için 2 gün gibi kısa bir süre yetti. dönmek zaruriydi, dönerken de sözüm ona ilkesel bir dönüş yapılmalı, kazanım elde edildiği gösterilmeliydi, böyle bir koşul koydu, tıpış tıpış dönmüyorum da bir parça dediğimi yaptırıp dönüyorum dedi... ki sunduğu teklif, kılıçdaroğlu'nun da onay verebileceği bir şekilde seçildi. döndü akşener. iki günlük garip bir senaryo izletti bize. döndü.

tüm bunların yanında, kılıçdaroğlu kazanacak mı? evet.
belki de iyi oldu, kk aday olmasın diyenler, bak mansur ve imamoğlu yardımcısı olacak o zaman verelim diye oy verebilir. e kürtler ve sosyalistler zaten sadece kılıçdaroğlu adaylığına sıcak bakıyorlar. saadet/gelecek gibi net sunni/muhafazakar kesim de kılıçdaroğlu için propaganda yapacak, biz de iktidarda olacağız dengeleyeceğiz diyecek tabanına.

arkadaşlar, sanırım bugün iktidar değişti. 6 mart 2023.