bugün

28 şubat

kademe kademe gerçekleştirilmiş postmodern darbenin mgk'da nispeten eyleme döküldüğü gündür. çünkü hem toplum hem de asker o güne değin kademe kademe kışkırtılmıştır. sebeplerini tek tek sıralayabilirim.

- susurluk olayı.

- gazi mahallesi olayları.

- sabancı suikasti ve diğerleri.

- güven erkaya'ın erbakan'ın düzenlediği içkisiz bir organizasyonda rakı talep etmesi
ve sonrasında gerçekleşenler.

- çiller’in pasif siyaseti ve zaman zaman yaptığı “devlet için kurşun atan da kurşun yiyen de şereflidir” gibi hamaset içerikli söylemleri. kısa ve uzun vadeli krizleri yönetemeyişi.

- erbakan’ın, çadırda kaddafi denilen bedeviden yediği ayar ve sesini çıkaramaması.

- kardak kriziyle gündemin bir anlığına irticacı tehditten çekilip kayalıklara yönelmesi ama kısa bir süre sonra erbakan’ın ve vekillerinin üst üste kırdığı potlar.

- erkbakan'ın resmi konuk evine davet ettiği tarikat liderleri.

- 10 kasım’da sultangazi’ye dikilen atatürk heykeli ve değiştirilen sokak adı neticesinde işbu eylemi gerçekleştiren komutana karşı mürteci kanadın cephe alması.

- sakallı bir umacı tarafından yumruklanan gazeteci kadın.

- refahlı vekillerin, hafiyeler tarafından ajanslara sürülen dehşetli şeriat söylemlerini ve ölüm tehditlerini içeren kasetler.

- tarikatçıların "allah istedi" diye tecavüz ettiği erkek ve kız çocukları.

- hizbullah'ın parlatılması.

- sincan’da sergilenen filistin temalı embesil piyes ve resmi davet olmadan iran büyükelçisi’nin bu piyese iştirak ettirilmesi. (iran, bizim de şeriata geçmemizi arzuluyordu)

- kaşları zaten çatık olan askerin iki gün sonra kışladaki tankları sincan’a sürmesi ve sopasını göstermesi.

- ve 28 şubat’ta mgk için toplanan omuzları yıldızlarla dolu generallerin şeriatçı hoşafların önüne koyduğu ve laikliğin esas alındığı uygulanması şart koşulan bildirim listesi.

velhasıl, 28 şubat bir anda gerçekleşmemiştir.
yani bu süreçte toplumdan ziyade türk silahlı kuvvetleri aşırı kışkırtılmıştır.
bigane kalmamış, gerekeni yapmıştır.

“bana bak paşa! bu sarık ancak bu kelleyle beraber çıkar, haaa!” diyen tufeylilere nah çekerek irticacılara pipimin başı girsin diyor ve -nispeten- edebimi bozmadan gidiyorum. gittim.