bugün

akp nin 21 yıldaki tek başarısı

27 yıl halkın önüne tek sandık koyup adına demokrasi diyenlerin ülke adına bir kalem bile yapamayanların sorduğu sorudur.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 14 Ağustos 2001’de siyaset sahnesine çıkan AK Parti 21 yılı geride bıraktı. Bu dönemde ülkenin gerçek gündemi olup on yıllarca çözülemeyen sorunlar;

- MiT krizi, Gezi provokasyonu, 15 Temmuz gibi pek çok hadiseyle gölgelendiği gibi yüz milyonlarca liralık ekonomik kayıp yaşandı!

- 2016’daki Fırat Kalkanı Harekâtı’yla ise Suriye’deki terör koridoru yok edildi!

- Ak Parti, darbe ve provokasyonlara karşı da dik durdu! 80 darbecilerinin tasfiye edilmesi de, beklenen en büyük hizmetlerden biriydi!

- Başkanlık sistemiyle birlikte hükümetin kurulma süreci hızlandı. Hükümetin istikrarı arttı.

PARALEL YAPILAR DEŞiFRE EDiLDi!

15 Temmuz 2016’da ‘hortlayan’! yani bundan çok daha evvelinde yapılanan, devlet adına yurtdışı görevlerimizde “bize ve bizim gibi milli insanlara çok büyük sıkıntılar yaşatan FETÖ” ihanetinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, necip millet tankların önüne geçerek vatana sahip çıktı!

- Devlet ve milletimize karşı vazifemizle-sorumluluğumuzla “Seçilmiş iradeye tekrar bir müdahale olursa; tankların önüne bütün öfkemizle çıkarız..!” dedik!

Seçilmiş Hükümete ve AK Parti’ye sahip çıktığımız programlardan biri Akit TV’deki canlı yayınımızdan dolayı soruşturmalar dahi geçirdik..! Devletin ilgili birimlerindeki yakın dostumuz birkaç bakan dışında! AK Parti dahil kimse sahip çıkmadı..!!?

Akabinde FETÖ’nün uyuyan hücrelerini tasfiye etmek için darbe destekçilerini tespit ve yargı süreci başlatıldı. TSK ve diğer devlet kurumlarından tüm FETÖ üyeleri ihraç edilmeye başlandıysa da; başta“FETÖ’nün kuluçka makinası YÖK, üniversiteler, belediyeler, işadamları ve bilhassa siyaset ayağı”nda yapılacak adımlar maalesef bugüne kadar atılamadı..!? Bu sancılar, ülkemizde her sahada halen çekilmektedir ve radikal çözümler beklenmektedir. Zira bir umutla, millet olarak başarıları alkışlamaya devam ediyoruz!

SINAi-ZiRAi YATIRIMLAR HIZLANDI!

- Karada, havada ve denizde insansız teknoloji üst düzeye çıktı. iHA ve SiHA’larda 3 yıllık bant doldu. Siparişler, üretimi aşan seviyeye çıktı.

- Çiftçilere tarla, gübre ve mazot, faizli tohum teşvikleri verildi. Zirai makineler için yarı hibe desteği verildi.

- Maaş kuyrukları bitti, bayram ikramiyeleriyle toplumun gönlü fethedildi.

- Doğalgaza geçişle temiz hava ve ısınma sağlandı.

- 50’den fazla köprü, geçit ve çevre yolu inşa edildi.

- IMF’ye borçlar sıfırlandı.

- Paradan altı sıfır atıldı.

- Acil ve yoğun bakım hizmetleri ücretsiz hale getirildi.

- Aile hekimliği uygulamasına başlandı.

- Şehir hastaneleri kuruldu.

- OECD ülkeleri içinde,“üretemediği ilâcı en çok tüketen ülke”olduk!

- Marmaray, binlerce kilometrelik bölünmüş yol, Yavuz Sultan Selim ve 1915 Çanakkale köprüleri, hızlı tren ve dünyanın en büyüğü olan istanbul havalimanı yapıldı.

- ihracat 30 milyar dolardan 250 milyar dolara yükseldi.

- Yerli savaş uçağı, roketler, zırhlı savaş araçları ve arabalar, iletişim, internet, uydu teknolojilerinde yarış devam ediyor…!

TÜRKiYE’NiN MANEVi VE KÜLTÜREL

MiRASINA SAHiP ÇIKILDI!

- Türkiye’de pek çok azınlıktan sadece Kürtlerin kendi dilinde-Kürtçe isim kullanmasına izin verildi ve 24 saat Kürtçe yayın yapan devlet televizyonu kuruldu..?

- Başörtüsü zulmü son buldu. Okullara ve devlet dairelerine kılık kıyafet serbestliği getirildi. Mecliste de başörtü serbest oldu.

-Yargı reformuyla, Anayasa Mahkemesi demokratik ve 18 çoğulcu bir yapıya kavuştu. Bireysel başvuru hakkı getirildi.

- 86 yıllık esaretin ardından, istanbul’un 2. fethini müjdeleyen ve şer mihrakların mağlubiyetini ilan eden Ayasofya Camii ibadete açıldı!

AK Parti Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, dünya mazlum ve mağdurlarının umudu Recep Tayyip Erdoğan, 21 yılın özetini yaptı:

“- Elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir ki, bugünün Türkiye’si 21 yıl öncesine göre daha demokratik, daha özgür, fırsat eşitliğinin olduğu bir ülkedir.

- Türkiye’de;

- Yıllarca bu millete öz vatanında parya muamelesi yaptılar.

- Bu milletin çocuklarının okumasını, üniversiteye gitmesini, kadınların başörtülü-başörtüsüz diye ayrımcılığını ortadan kaldırdık!

- Milletin değerleriyle barıştık, ehil kadrolar elinde Türkiye’nin neleri başarabileceğini gösterdik!

- Milletimizle birlikte hak yolda ilerlemeyi, ülkemize eser ve hizmet kazandırmayı sürdüreceğiz!

AK Parti sancağını daha da yüceltmeye; davamıza, ülkemize ve şehirlerimize aşkla hizmet etmeye devam edeceğiz..!”



Son dakika! Davos’taki “One minute!”ten sonra; israil’le normalleşme süreci başlatıldı ve büyükelçilik atanmasına karar verildi..!

Rabbim, 2023 yolunda AK Parti’ye; mazlum ve mağdurları müreffeh geleceğe taşıyacak basiret ve ferasetli kararları alabilecek, Anadolu’nun gerçek sahibi asıl ve asil insanları olan halis Oğuz nesline vazife verecek idareciler nasip eyle! Milletimize, maddi manevi cendereden kurtaracak, yeniden büyük Türkiye’yi kurabilecek imkânlar, imkânlardan istifade edecek kadrolar ve bunu hayata geçirecek feraset nasip eyle, âmin.