bugün

akp nin 21 yıldaki tek başarısı

Ak parti’nin ama olmayan tek grup başarısı bence savunma sanayi, karabağ savaşı ve Ukrayna savaşı esnasındaki tarafsız tutumudur.

Aslında parti olarak çok hizmeti oldu, fakat toplumdaki algıları kabaca şöyle:
- terörle mücadele ülke içerisinde fiilen bitti, terör gettolara sıkıştı: fakat suriye politikası yüzünden orada fiili bir terör devleti de kurulur hale geldi. Irak’taki başarıdan çok uzağız.
- sınır ötesinde kontrol ettiğimiz alan arttı: ama karşılığında 5 milyon mülteci alıp da sınır elde eden tek devlet biz olduk, Suriye’de.
- büyük imar faaliyetleri yapıldı: ama öncelik sıralaması gözetilmeden dağın başında havaalanları, dolgu inşaatlar, uzun vadeli borçlar ve kentlerin depreme hazırlığı düşünülmeden yapılan faaliyetler de var. 2 milyar doları oraya buraya gömmeseydik, istanbul depreminde kaç adam gömeriz diye hesap da yapmazdık. Ki hala da geç değil.
- dış politikada önemli kazanımlar elde edildi: ama bunlar hep belli hatalarda ısrar edildikten sonra yapıldı. Mısır ile ipleri attığımız anda yunanistan bütün akdeniz’i avucunun içine aldı. Askeri gücümüz olmasa bugün güneyde kayık gezdiremezdik. Ha, yine de yunanistan 15 güne kalmaz karasularını arttırırsa şaşırmam. Veya fransa’yı nato’ya beleşten alma, suriye’de Süleyman şah’ı getirme, münbiç anlaşmasını neredeyse yazılı bir şey olmadan teslim etme; az buz hatalar değildi.
- ekonomi ve milli eğitim konusuna girip başımı belaya sokmak istemiyorum. Ama’lık bile bir şey yok o cephede.. tarımda da iyi bir şey konuşacaksam 5 tane ama diyeceğim, yine olmayacak. Hayvancılık, çevre ve su politikası, ayrıca balıkçılık, şehirleşme, orman yangınları ve seller falan… bu son dört sene biraz pek olmadı gibi..