bugün

mudanya

bursa'nın liman ve tatil ilçesi.

2016'da mudanya'ya tatile gelmiştik 1 hafta kadar. az buçuk aşinayım buraya. öncelikle sahil şeridi harika. bir yol düşünün, sağ tarafında koskoca ve boydan boya bir deniz, sol tarafında da marmara medeniyeti. giyim, yemek, dondurma, kafeler ve aklıma şuan gelmeyen birçok esnaf yuvası bu sahil şeridinde yer almakta. hatta çubukta patates satan standlara ayrıca tutuluyorum. patatesleri yuvarlak yuvarlak dilimleyip, yağda kızartıp, çubuğa tutturup ve soslayıp insanlara satarlardı. tadı da harikaydı, sanırım hiçbir zaman unutamayacağım.

yalnız kötü tarafları da var. insanların yüzdüğü sahil oldukça kirli. denizde yosunlar, deniz anaları, insanların kendi elleriyle attığı bilimum çöpler ve daha birçoğu... denizi pis, bakımsız yani. tabi liman olduğu için bu hijyensizlik biraz doğal, ancak devletin de buna bir el atması gerekiyor. en azından sahil kıyıları temizlenmeli ki insanlar gönül rahatlığıyla denize girip yüzebilsinler diye düşünüyorum.

güzeldir mudanya. tabi ben 2016'ya göre söylüyorum bunları. belki şimdi çok daha temiz biryerdir. ölmeden önce bir kez daha gideceğim, söz.