bugün

14 mayıs 2023 genel seçimleri

gönlün "21 senelik akp iktidarı sona erdi" lafını duymak istediği ama "kılıçdaroğlu/imamoğlu halka sesleniyor" şeklindeki devamını düşündükçe "hımını skym" diye burkulduğu seçim olacaktır.

bu konu ile alakalı birçok söz var. yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal gibi. denize düşen yılana sarılır gibi. ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi... örnekler çok var güzel dilimizde. genede her ne olursa olsun "rte son kez halkı selamlıyor" cümlesini duymak istiyorum. ve sonrasında ortaya çıkacak ifşalar ile 21 senedir haklı olduğumuzun ortaya çıkmasını.. telaffuz ettiğim diğer 2 isimdende zerre beklentim yok. muhtemelen seçilseler bile basiretsizlikten hiçbir şeyi düzeltemeyecekler. enkaz çok büyük.. içeride milyonlarca sorun var. terör bir yandan, tamamen kutuplaştırılmış millet bir yandan, ekonomik kriz bir yandan, suriyeliler/afganlar bir yandan, devletin ne kasasında parası var ne elden çıkartabileceği taşınmazları var hepsini sattılar harcadılar.. iç sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de devasa bir dış politika sorunu var. şimdi bu ak mücahidler "reyiz nası laf koydu ama hiç eyvallahı yok valla" diye böbürleniyorlar ama gerçekler onların pembiş hayaller kurdukları alice harikalar diyarındaki gibi değil.

bunlar ilk seçim kazandığı zaman askerdeydim. gazinoda ( çay ocağı lan işte gazino sadece ismi ) çay içiyorduk. sonuçlar falan belli olmuş istanbullu olmayan ( rte yi abdullah gülü falan fazla tanımayan ) arkadaşlar yorum yapıyorlardı seçimle alakalı. onlara söylediğim tek şey "yrra yedik" idi. neden falan diye sormuşlardı malum şahsı az çok tanıdığımdan biraz spoiler verip "sonraki seçimi de kazanırlarsa önümüzdeki yıllarda daha iyi görürsünüz" demiştim. 2013-2017 aralıklarında o arkadaşlardan üç tanesi facebooktan mesajlar attı "dediğin kadar varmış amk" diye. bazı şeyleri bilmek için alim olmaya veya kahin olmaya gerek yok. içinizi karartmak gibi olmasın ama bu mevcut durumda akp-chp-mhp-hdp gibi partilerin olduğu bir siyasetten hayır beklemeyin boşuna. ancak buralarda birbiriniz ile sidik yarıştırırsınız reyiz nası koydu kılışdar nası hoplattı falan diye. her metrekaresi şehit kanı ile sulanmış ülke elden gitti çoktan..