bugün

kavgam

mütefekkir salih mirzabeyoğlu'nun 1995 yılında yayımlanan, 2 ciltten oluşan eseridir.

''Salih Mirzabeyoğlu‘nun “Necip Fazıl” alt başlığını taşıyan iki ciltlik eseri… “Necip Fazıl” alt başlığını taşıyor, çünkü Necib Fazıl‘ın 1979-1983 tarihleri arasında, ömrünün son deminde yazdığı yazılardan oluşuyor. Bu yazıların başında, Üstad Necib Fazıl‘ın, Salih Mirzabeyoğlu ve arkadaşlarının çıkışını, onlarla olan tanışmasını anlattığı ve takdir ettiği “Müjdelerin Müjdesi”, “Işık” gibi tarihî değerlendirmeleri vardır.

Bilindiği gibi bu değerlendirmeler, daha sonra, Mirzabeyoğlu düşmanları tarafından sansürlenmiş, örtbas edilmiş ve Salih Mirzabeyoğlu‘nun Necib Fazıl’la hiç alâkasız, âdeta onu hiç tanımamış, yahut fikrini değiştirmiş biri olduğu gibi bir izlenim kamuoyuna yayılmaya çalışılmıştır. “Resmî” tiplerin de dahil olduğu uzun ve yoğun bir karalama süreci gerçekleştirilmiştir.
Yeni nesillere böyle öğretilmiştir.

Mirzabeyoğlu‘nun sahte uzlaşmaları tehlikeye atan çıkışından rahatsız olan pek çok kimsenin de işine gelmiştir bu sansür.

Bu kitabtaki yazılar, başlangıcında Salih Mirzabeyoğlu‘nun ortaya koyduğu eşsiz bir tarih hikemiyatının (tarih felsefesi) ardından, Üstad Necib Fazıl’ın politika, ekonomi, kültür, edebiyat gibi alanlarda kaleme aldığı en son yazılarını kapsar.

Büyük Doğu‘nun, Milli Selamet Partisi’ne olan desteğini çekişi, Milliyetçi Hareket Partisi ile kurduğu ittifak, bu ittifaktan beklentileri, islâmî hareketin genel durumu üzerine değerlendirmeleri ve geleceğe dair görüşleri yer alır.

Hâdiseler, dışyüz çizgileriyle olup bittiği yerde kalır, ama onlardan doğan bir mânâ ve edinilen tecrübe, şuurda yer eder, hâlihazırda yaşamaya devam eder. Bu gözle bakılınca “Kavgam”, sadece geçmişte olup bitenlerin kaydedildiği bir hatıra defteri değildir; neyin neden olduğuna dair düşündürücü ve şuur açıcı bir politika ders kitabıdır. ''
güncel Önemli Başlıklar