bugün

kalp ancak allah ı anmakla tatmin olur

yoga yapanlara saygı duyuyorsunuz zikir yapanlara duymuyorsunuz. gidin bir gün huzurevlerini hastaneleri ziyaret edin. oradaki insanlarla konuşun. bakalım onlar ne diyor? genç iken dünya algısı farklı olur. inanç en çok yaşlı iken, hasta iken insana ihtiyaç oluşunu hissettirir. ancak sorun şuradaki genç iken bunu yapmayan sonrasında da yapmakta çok zorlanıyor. Tıpkı bir insanın dövüş sporu öğrenmesi gibi. insana hayatında belki bir kere lazım olur bir dövüş sporu ama 5 yıl 10 yıl o sporu yapmamışsanız karşınızdakinden dayak yemeniz işten değil. karate kursuna gitmeyen tayfa da dalga geçer insanlarla, boşuna kendinizi yoruyorsunuz diye. ama kavga esnasında keşke biz de gitseydik, derler. işte din ile dalga geçenler de bir hastalığa tutulduğunda, yakınlarından birisi öldüğünde inancın huzur iklimine ihtiyaç duyacaklar.

bir beyaz eşya alsak kullanım kılavuzu da yanında gelir. sen kafana göre onu kullanırsan arıza yapar. bir makineyi en iyi onu yapan bilir. Kalpler ancak allah'ı anmakla tatmin olur. insan kedi değildir. o geçmişin elemlerini geleceğin kaygılarını taşır. ölen bir yakınının acısını ölene kadar taşır.

ha şuna da karşıyım. bu kadar din kelimesinde "pire"lenenlerin arasında bu tür konuları da açmamak lazım. ilk entry açıldığında 5 kişi artılamış, kimse eksi vermemiş. demek ki o zamanlar daha saygılılarmış insanlar dine ve kur'an'a.

pire kelimesi ile de uzmanlık alanımıza gönderme yapmış oluyoruz.