bugün

türkiye basketbol ligi

yayın haklarının digitürk'e satılması büyük bir hata olan lig. geçen sene bütün maçları avara gibi izleyen ben bile bu yıl yalnızca efes'in lider galatasaray'ın ikinci olduğunu biliyorum.* youtube'da geçen senelerdeki allstar maçlarıyla ilgili yığınla video varken bu sene hiç evet hiç video yok. (ama youtube kapalı diyen arkadaşlar kendilerini kandırmasınlar. başbakan bile giriyor.)
ve ligin marka değeri gün geçtikçe azalmaya başladı. ligde de yanılmıyorsam 16 takımdan 12'si bir isim sponsoruyla mücadele ediyor. eee yarın bir gün sponsorlar elini ayağını çektiği zaman ne olacak? bu lig yine g.t gibi ortalarda kalacak. daha yeni yeni basketbol seyircileri oluşmaya başlayan 3 büyükler de sponsor olmadığı için yatırımlarını sıfır noktasına getirecek. seyirci buhar olup gidecek. efes ben bu lig'de g.tümle bile şampiyon olurum diyip yatırımlarını kısacak. ve lig 6-7 yıl önceki haline geri dönecek.

oyunculara verilen paraların da belirli bir düzeyde tutulmasında fayda var. bu ülkede zamanında asım pars gibi bir adama yılda 2.5 milyon dolarlar verildi. sonra ne oldu? 7-8 yıl toparlanamadı türk basketbolu.

sonuç olarak önümüzde örnekler de varken bir federasyon sırf para için bunları yapıyor ve bütün bu olacakları da göremiyorsa ben daha birşey demiyorum. ama son 4-5 yılda o kadar yırtınarak yaptıkları olumlu işleri bir çırpıda * mahvetmek istiyorlarsa o da kendi bilecekleri iş. ama ne acıdır ki o bazılarının kendi bilecekleri iş türk basketbolunun içine ediyor.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar